View Single Post
Eski 17-08-2009, 12:40   #2
petulya
Ağaç Dostu
 
petulya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
Ev ortamında yapabileceğimiz en pratik sosis daha çok yabanci ülkelerde yapılan çiğ tombik sosis olur gibi geliyor bana...bizim burda satın aldığımız ince sosileri hazırlamak ve yüksek ısıda işleme tabi tutmak sanki biraz profesyonel ortam gerektirir sanırım...

Çiğ sosis yapmı için kullanılan malzeme bolca hazır ekmek, yağlı kıyma ve çeşitli toz ve kuru baharatların makinade çekilip bağırsaklara dolumuyla yapılıyor..Hijyenik açıdan mutlaka kızartılarak **** fırınlanarak yenmelidir. Yurt dışında bolca tüketilmesine rağmen ülkemizde kasap ve et reyonlarında bulunmayışını hep merak etmişimdir..

Resim: http://www.freedigitalphotos.net/det...sgid=&pid=1451

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön