16-08-2009, 05:04 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
|
Sosis yapımı
Sayın forum üyeleri, Biliyorsunuz piyasada satılan sosislere katmadıkları şey kalmadı. Evde kendi sosisimizi yapma konusunda tarifleri paylaşabileceğimizi ve hem sağlıklı hem nefis sosisler yapabileceğimizi umuyorum. Çocuklar reklamlarda görüyor istiyor ama almaya elim gitmiyor. Eminim aranızda aynı dertten muzdarip üyeler vardır. Bana evde yapabilirmişiz gibi geliyor. Yapan yapmayı bilenleri bilgi paylaşımına bekliyorum. |
17-08-2009, 12:40 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 147
|
Ev ortamında yapabileceğimiz en pratik sosis daha çok yabanci ülkelerde yapılan çiğ tombik sosis olur gibi geliyor bana...bizim burda satın aldığımız ince sosileri hazırlamak ve yüksek ısıda işleme tabi tutmak sanki biraz profesyonel ortam gerektirir sanırım... Çiğ sosis yapmı için kullanılan malzeme bolca hazır ekmek, yağlı kıyma ve çeşitli toz ve kuru baharatların makinade çekilip bağırsaklara dolumuyla yapılıyor..Hijyenik açıdan mutlaka kızartılarak **** fırınlanarak yenmelidir. Yurt dışında bolca tüketilmesine rağmen ülkemizde kasap ve et reyonlarında bulunmayışını hep merak etmişimdir.. Resim: http://www.freedigitalphotos.net/det...sgid=&pid=1451 |
17-08-2009, 14:52 | #3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
|
Alıntı:
|
|
|
|