View Single Post
Eski 13-08-2009, 01:02   #543
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sevgili arkadaşlar bugün çanakkale biga türkiye ulusal ceviz çalışma grubu toplantısın da idim, çok güzel bir toplantıydı, prof. dr. yaşar akça'ın başkanlığında güzel bir toplantı oldu.

Orada çıkan ve katılanların da katıldıkları, cehedler ve pedronun üzerine ceviz tanımam diyen birine, her ne kadar konu yerli ırklarsada, hem salondan hem sayın yaşar akça'dan olumlu yanıt alınmıştır.

Sayın ide,
Alıntı:
soruyorum yerli cevizmi yabancı cevizmi
Bu şekilde sorarsanız, size cevap veremem, Ama ben size şöyle cevap vereyim, iklim şartlarınıza uyan en uygun çeşidi ekin derim. İklim şartlarına uymuyorsa en verimli çeşidi ekseniz sonuç alamazsınız.
Alıntı:
Birkaç fidan satıcısı ile görüştüm kimisinde fidan 5 lira aymı fidan başkasında 12 lira arada bayağı fiyat var herkez elinde en çok hangi fidandan varsa onu satmaya kalkıyor yani seni düşünen yok hepsi benim malım iyi diyor adam 3. senesinde 5-6 kg ceviz alırsın diyor yerli cevizde onu diyenler bile var yani şimdi biz üretici adayları kime güveneceğiz
İşte burası türkiye dedirten bir olay. İyi araştıracaksın, iyi öğreneceksin, her şeyi hazır beklemiyeceksin, sonuçta bir yatırım yapıcaksın bilgilenmeden araştırma yapmadan yapmanı tavsiye etmem. İşte iyi araştırma yapmadan 400 dölüm ceviz bahçesi kurulmuş bir ceviz bahçesi, bu gün gezdim ve fotoğrafladım.
Name:  Fotoğraf-0005.jpg
Views: 10229
Size:  66.1 KB
Name:  Fotoğraf-0006.jpg
Views: 5411
Size:  72.1 KB
Alıntı:
seçeneklerinizde şebin+kaman5+chadler olsa hangisini tercih edersiniz sorum çok kolay ama neden olduğunuda yazarsanız sevinirim
Daha zoru varsa onu tercih ederim, hep zoru sevmişimdir.
Alıntı:
Cevizin Pazar sorunu kesinlikle yoktur.
Pazara çıkıp beş yüz altı yüz kilo ceviz satacaksan sorunu yoktur bunu rahatlıkla satarsınız, yirmi ton ottuz ton cevizin varsa bunu alacak bir birlik gibi bir oluşum henüz yok, en azından ben bilmiyorum.


Düzenleyen Lilium : 13-08-2009 saat 01:20 Neden: cümle ekleme
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön