View Single Post
Eski 23-07-2009, 18:00   #305
Funda Kalaycıoğlu
Ağaç Dostu
 
Funda Kalaycıoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 264
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Funda Kalaycıoğlu Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar,
Silivri'de, yörenin çim konusunda oldukça ünlenmiş (çekirdekten yetişme) bahçevanlarına çimlendirttiğimiz 800m2 kadar bahçemiz var. Her sorunu hallederler. Yöredeki 120 kadar bahçenin çim bakımını özenle yapıyorlar ve herkes çok memnun. Fakat şimdi bizim bahçede, onların hiç görmediklerini söyleyerek şaşırdıkları bir sorunla karşılaştık. Bana "Siz bunu bilgisayara bir sorsanız. Çünkü biz hayatımızda böyle şey görmedik" dediler.

Bahçemin ön taraftaki 600m2 kadarlık bölümünde 15 gün önce garip bir mantara benzer oluşum peydah oldu. Daha önce fazla sulama nedeniyle bildiğimiz mantarlar ara ara görünürdü ama sulama ayarıyla hallediliyordu. Aşağıda pek de iyi çekilememiş resimlerini eklediğim bu oluşum önce birbirine yakın mantar şapkaları gibi kendini gösterip, ertesi gün avuç içi ya da daha büyük boyutlarda kedi köpek kusmuğu gibi garip bir hale geliyor. Bir iki gün sonra kararmaya başlıyor. Elinizi sürünce kömür közü gibi un ufak olup siyah bir toz halinde her yana yayılıyor. Giderek artmaya başladı. Neredeyse 3-4 m2de bir tane oluşuyor.

Bu garip oluşumu tanıyan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.
Benim bahçemde sabahtan akşama kadar kızgın güneşin altında olmasına rağmen hızla üreyen bu garip oluşumları tanıyan yok galiba... Acaba resimler net olmadığı için anlaşılamıyor mu?

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön