Konu: Pabucaki
View Single Post
Eski 06-07-2009, 23:19   #6
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Sevgili ağaçdostları ;sizinle yaptığım yiyenlerin de beğendiği bir pabucaki tarifini paylaşmak istedim.

Patlıcanlar sapları kesildikten sonra,kabukları soyulmadan boylamasına ikiye kesilir ve yarım saat tuzlu suda bekletilir.Büyükçe bir tencereye patlıcanlar alınıp,bunları haşlayabilecek kadar su konup,patlıcanların içi kaşıkla alınabilecek kıvama gelinceye dek haşlanır.İstediğimiz kıvama gelince;patlıcanlar süzgeçe alınır ,hem sularının süzülmesi ve hem de soğumaları beklenir.Soğuduktan sonra,patlıcanlar zedelenmeden kalan suları,elle sıkılıp,yağladığımız fırın tepsisine kestiğimiz yüzleri bize bakacak şekilde sıralanır.Bir kaşık ile patlıcanların içleri,çok az kabuk etrafında iç kalmak üzere;bir başka kaba alınır ve orada çatal ile iyice ezilir.Bu için soğuduğuna emin olduğumuzda ;buna bir yumurta,maydonoz,dereotu,bir kaşık un,biraz ezilmiş beyaz peynir,biraz tulum rendesi,karabiber konup,tüm harç harmanlanır ve tepsideki patlıcanların üstlerine payşaltırılır.En son da bir yumurtanın sarısı sürülüp,fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Denerseniz sanırım tadını beğeneceksiniz,afiyet olsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön