agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2009, 21:39   #1
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Pabucaki

Malzemeler:
- 3 adet patlıcan,
- 1 kutu labne peynir,
- 1 kutu ton balığı,
- 2 adet yeşil soğan,
- Tuz, karabiber,
- Kızartmak için zeytinyağı,
- 2 adet kırmızı biber.

Yapılışı:
Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartıp servis tabağına alın. Soğanları ve kırmızı biberleri ince kıyın. Bir kasede labne peyniri ve ton balığını karıştırıp, soğan ve kırmızı biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanların ortalarını doldurun. Biraz dinlendirip servis yapın.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 21:46   #2
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Tavuklu Pabucaki

Tavuklu Pabucaki (6 kişilik)

Name:  pabucaki.jpg
Views: 1216
Size:  10.5 KB

Malzemeler:

3 adet patlıcan (orta boy)
5 çorba kaşığı Komili Riviera zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çay kaşığı tuz
750 gram tavuk göğüs eti (kuşbaşından küçük doğranmış)
3 diş sarmısak
3 tatlı kaşığı tarçın
3 kahve fincanı süt
6 çorba kaşığı kavrulmuş badem veya çam fıstığı

Üst malzeme:
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı rende kaşar veya dil peyniri
6 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:
-Patlıcanları yıkayıp yeşil kısımları kalacak şekilde boylamasına ortadan ikiye bölün. Kesilmiş yüzleri tuzlayın. Tuzlanmış patlıcanları bir tepsiye kapatın, yarım saat kadar patlıcanların acı sularını bırakmasını bekleyin.
-Yarım patlıcanların içlerini (5 mm bir çeper kalacak şekilde) bıçakla alın. Çıkan içleri tuzlu suya atıp bekletin.
-İçi boşaltılmış patlıcanları harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suya atın. Diriliği kaybetmeyecek kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin.
-Çıkan patlıcan içlerini zar büyüklüğünde doğrayın. Geniş ve derin bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon, 1 kahve fincanı su, 2 çay kaşığı tuz ilavesi ile patlıcan içlerini orta ateşte karıştırarak pişirin.
-Geniş yüzeyli bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın.
-Doğranmış tavuk etlerinin üçte birini, bir sarmısak dişini kızgın yağa ekleyin. -Tahta kaşıkla karıştırarak tavukların saldığı suyu çektirin. 1 kaşık limon suyunu ekleyip uçurun. Sonra 1 kahve fincanı sütü azar azar ekleyip uçurun. Tavuklar pişince 1 tatlı kaşığı tarçını, 1 çay kaşığı tuzu ve pişmiş patlıcan içlerini ilave edin.
-Aynı işlemleri diğer iki parti tavuk etleri için de yapın.
-Pişmiş patlıcan içleri ile tavuk etlerini karıştırıp harcı hazır edin.
-Hazırladığınız tavuklu patlıcanlı harcı patlıcanların içine bölüştürün.
-Dilerseniz patlıcanların üzerine birer kaşık kavrulmuş badem veya çam fıstığı serpiştirin.
-Yumurtaları sütle çırpın. Patlıcanların üzerine kaşıkla gezdirin.
-Fırın kabını önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürün. Süt ve yumurta karışımı katılaşıp kaynayınca fırından alın. Tavuk etlerinin üzerine birer çorba kaşığı rende kaşar veya dil peyniri ile birer kahve kaşığı kırmızı pul biber gezdirin ve kabı tekrar fırına sürün. Peynirler eriyince sıcak servis yapın.

Kaynak
Fotograf

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 23:22   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili Zenfree,

Hani sıvılar girdiği kabın şeklini alır ya, patlıcan da içine girdiği malzemenin tadını alıyor... Bir farkla o malzemeye tat vererek... Oysa tek başına ne kadar da tatsız tutsuzdur...
Ama bu verdiğiniz her iki tarif de "Hadi bakalım, gel de beni pişirme, gel de deneme..." diyor...
Lakin, sanki özel bir zaman istiyor gibi...
Hani insana bir iç sıkıntısı basar da, sıkıntınızı avutmak için kendinize yapacak bir iş ararsınız. Mutfak tam da bu tür ruh halinin ehlileştirildiği yerdir hani. İşte böyle bir anıma denk geldiğinde bu iki patlıcanlı yemek elimden kaçmayacak bilesiniz...

Sahi siz denediniz mi?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 23:29   #4
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Yedim ama kendim yapmadım. Nefisti.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 00:15   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Zenfree tekrar teşekkür ederim. Bu referansınız bana yeter. Deneyeceğim... O vakit de ben paylaşırım sizlerle

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 23:19   #6
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Sevgili ağaçdostları ;sizinle yaptığım yiyenlerin de beğendiği bir pabucaki tarifini paylaşmak istedim.

Patlıcanlar sapları kesildikten sonra,kabukları soyulmadan boylamasına ikiye kesilir ve yarım saat tuzlu suda bekletilir.Büyükçe bir tencereye patlıcanlar alınıp,bunları haşlayabilecek kadar su konup,patlıcanların içi kaşıkla alınabilecek kıvama gelinceye dek haşlanır.İstediğimiz kıvama gelince;patlıcanlar süzgeçe alınır ,hem sularının süzülmesi ve hem de soğumaları beklenir.Soğuduktan sonra,patlıcanlar zedelenmeden kalan suları,elle sıkılıp,yağladığımız fırın tepsisine kestiğimiz yüzleri bize bakacak şekilde sıralanır.Bir kaşık ile patlıcanların içleri,çok az kabuk etrafında iç kalmak üzere;bir başka kaba alınır ve orada çatal ile iyice ezilir.Bu için soğuduğuna emin olduğumuzda ;buna bir yumurta,maydonoz,dereotu,bir kaşık un,biraz ezilmiş beyaz peynir,biraz tulum rendesi,karabiber konup,tüm harç harmanlanır ve tepsideki patlıcanların üstlerine payşaltırılır.En son da bir yumurtanın sarısı sürülüp,fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Denerseniz sanırım tadını beğeneceksiniz,afiyet olsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 14:11   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
ben bu pabucakiyi denedim
iç malzemesi çok güzel oldu (ilave olarak kırmızı biber de doğradım)
ama dışını haşlamadığım için fırından çıktığında biraz sert olmuştu
ben de haşlamayı deneyim bir dahaki sefere

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024