View Single Post
Eski 27-06-2009, 16:14   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,566
Ispanaklı Krep

Krep (eskilerin tabiri ile akıtma) yapmayı hepiniz biliyorsunuzdur ama ben yine de kısaca tarif edeyim.

250 gr. süt
30 gr. tereyağ
135 gr. un (1 nescafe bardağı dolusu)
3 yumurta


Sütü ılındırın, içine bir çimdik tuz ve 30 gr. tereyağ ilave ederek eritin.
Un ile yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Sütü azar azar ilave ederek yedirin.

Elde ettiğiniz bu koyuca malzemeden, ısınmış ve yağlanmış teflon tavaya, 1/2 kepçe veya bir kahve fincanı dökerek, tavanın her yanına yayın. Daha sonra arka yüzünü de renk değişinceye kadar çok az pişirin. Krepler hazır......

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Biraz tuz ilave ederek, iyice yoğurun. Daha sonra iki elinizin içine alarak suların iyice sıkın.
Hazırladığınız beşamel sos (40 gr.tereyağ, 40 gr.un, biraz tuz, koyuluğuna göre 250 veya 500 gr. süt) tan biraz ayırın.
Geriye kalan beşamel sos içine biraz beyaz peynir rendeleyin, ve sıktığınız ıspanakları da ilave edin, karabiber ile tatlandırın. (karabiber de tatlandırır mı demeyin-tatlandırır)

Bir adet krebi düz bir tabağa koyun. Ortasına ıspanaklı malzemeden koyarak, dört parmak genişliğinde, geniş bir sıgara böreği gibi kıvırın. Üst üste bindirmeler çok fazla olmamalı.
Her geniş böreği, kat kısmı alta gelecek şekilde ve aralarında birer parmak boşluk bırakarak, bir payrex kaba dizin.

Bir kenara ayırdığınız beşamal sosu da biraz süt ilave ederek sulandırın, akıcı bir duruma gelsin.

Bu hafif sulandırılmış beşameli, payrexe döşediğiniz, içinde ıspanak olan kreplerin üzerlerine tek tek dökün.

Yine hepsinin üzerine rendelenmiş kaşer peynirini ilave ederek, fırına sürün.

Kabarmaları 20-25 dakikayı buluyor.
Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön