View Single Post
Eski 13-06-2009, 16:50   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Patates Böreği

Sevgili arkadaşlar,

Sitemizdeki arkadaşlar bahçemi ziyarete geldiklerinde onlara beş çayı yanında ikram ettiğim patates böreğini çok sevdiler.
Hem yapımı kolay hem de ani misafir baskınlarında çay yanına yapabileceğiniz bir börek.
Ben bu böreği daha evvelden hazırlayıp buz dolabında kutu içinde 3-4 gün muhafaza edebiliyorum.
Plastik kapaklı bir kutuya sıra sıra koyup, arasına yağlı kâğıt koyarak (birbirlerine değmesinler diye) muhafaza ediyorum.

Bir tepsiye dizerek, derin dondurucuda dondurup, iyice donduktan sonra da bir poşete koyarak yine derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Canınız istediğinde de kızgın yağda kızartarak servis yaparsınız.
Derin dondurucudan çıkarttıklarınızı buzlu buzlu (çözülmeden) tek tek kızartmalısınız.

Daha evvelce de kahvede tarifini vermiştim.
Bugün yeniden yaptım. Bu sefer sizlere daha detaylı anlatmak istedim.

Patates Böreği.

3 adet yufka (Deliksiz ve parçasız)
3 adet orta boy patates
3 adet yumurta (Tamamı)
kibrit kutusu kadar beyaz peynir.
süt

3 adet patatesi iyice haşlayıp ezin, biraz soğuduktan sonra içine 3 adet yumurtayı kırın, beyaz peyniri de ilave edin.
Bütün bu malzemeleri iyice birbirine halledin (ben çırpıcı kullanıyorum)
Daha sonra bunu boza kıvamına getirene kadar süt ilave edin. Bazen bir çay bardağı bazen de bir su bardağı alabiliyor. Akıcı bir kıvamda olacak, koyu boza gibi.
Bir bütün yufkayı masaya yuvarlak olarak serin.
Bu malzemeden her tarafına ince bir tabaka sürün.
Üzerine ikinci yufkayı tam olarak oturtun, bu malzemeden yine ince bir tabaka halinde her tarafına sürün.
Üçüncü yufkayı da tam üzerine oturtun.
Üçüncü yufka üzerine süreceğiniz malzeme yarım olacak, yani daire şeklindeki yufkanın yarısına kadar süreceksiniz.
Daha sonra, bu üç yufkayı beraberce kaldırarak, yarım daire şeklinde kapatın.
Bu durumda kat sayısı altı oluyor.
Bir çay bardağı ile daire daire keserek, kutuya dizin.
Dolapta en az 3-4 saat dinlendikten sonra, kızartmaya başlayabilirsiniz.

Ben genelde bir gece bekletiyorum.


Name:  P6131270 (600 x 450).jpg
Views: 3139
Size:  56.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön