http://www.agaclar.net/forum/images/attach/jpg.gif
arkadaşlar bu tatlı bana ait paylaşmak istedim.
malzemeleri şöyle;
300 gr çiğ kadayıf
50 gr margarin
yarım çay bardagı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 subardağı toz şeker
bunlar kadayıf malzemesiydi , şimdi gelelim muhallebisine;
muhallebi malzemeleri;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
yapılışı;
kadayıfı, tatlıyı yapmadan 1 gün önce alıyoruz bir beze serip kurutuyoruz
kuruyan kadayıfı elimizle ufalıyoruz
sonra margarini eritip sıvı yağınıda tencereye koyup kadayıfı ilave ediyoruz kadayıflar iyice kızarana dek kavuruyoruz ama kısık ateşte olsun yoksa yanıyorlar...
kadayıfın altını kapatmaya yakın şeker ve cevizi atıp içine biraz daha kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
kreması için süte un ve şekeri katıp iyice karıştırıyoruz sonra ocakta krema oluncaya kadar pişiriyoruz yine indirmeye yakın içine vanilyasını atıp karıştırıyouz sonra kremayıda soğumaya alıyoruz...
ikiside soğuyunca kremaya krem şantiyi toz halde iken döküp iyice mikserle çırpıyoruz eğer çok koyu olursa biraz soğuk süt katın içine birşey olmaz
sonra borcamı alıyoruz içine kadayıfın yarısını döküp seriyoruz elinizle yapınki düzgün olsun .
kadayıfın üzerine muhallebinin hepsini döküyoruz, en üstede yine kalan kadayıfı döküyoruz...
arkadaşlar yaparsanız inanın mükemmel oluyor tatlı muhallebisine doyum olmuyor harika lezzet katıyor, özlellikle tatlıyı 5 saat kadar bekletin dolapta sonrasında yerken zevkten dört köşe oluyorsunuz tabiri caizse...
afiyet olsun...