View Single Post
Eski 18-05-2009, 21:49   #17
Aziz Fayda
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Çok acil her orta boy ağaç başına bir paket Mycor kullanın. 1 m3 toprağa bir paket Mycor katın ve harmanlayın. Mycor bir mikoriza preparatı, mikoriza ile ilgili bilgiyi Mikoriza / mikrobiyal gübreler adresinde bulabilirsiniz. Eskiden ülkemizde yoktu artık bulunuyor. Özellikle söküm ağaçların dikiminde, yeni fidan dikiminde, şaşırtmalarda üstün başarı sağlıyor. Hemen kök gelişimi başlıyor. Palmiye için hava soğudu ama, mutlaka tepe yaprakları toplayıp sarın.
Sayın Mine Pakkaner,

Şubat ayında İzmir Torbalı orman fidanlığımdan almış olduğum yaklaşık 3m. boyundaki söküm manolya, yapraklarını dökmeye devam ediyor. Bitki uyanmasına hiçbir işaret yok. Hızla yaprak döküyor ama uç filizleri ile dallarda herhangi bir kuruma yok. Sanırım kök saçaklarının sökümden sonra gördüğü zarara tepki veriyor. Keşke Mycor'u da ha önce biliyor olsaydım.
Forumdan ve ziraat ilaçlarını aldığı satıcıdan aldığım bilgilere göre 10-15 günde bir deniz yosunundan elde edilen koyu renkli doğal humik asit uygulaması yapıyorum. 10-15 günde bir dibine uygulayarak sulama suyuna veriyorum. Damlama şeklinde verip, sulamayıda damlama olarak veriyorum. Bu ağacı böyle görünce çok üzülüyorum. Sizce yaptığım uygulama doğru mudur ? İlave olarak da bir miktar dibine yanık koyun gübresi koydum.

Başka ne yapabilirim ?

selamlar

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön