View Single Post
Eski 17-04-2009, 16:04   #1
murtan
Ağaçsever
 
murtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 49
murtan / bahçe

Herkese meraba,
Bizde eşimle yıllarca hayalini kurduğumuz bahçeli eve 6 yıl önce tavşancıl'da aldığımız 600 m2 arsa üzerine geçen sene tek katlı bir ev yaparak kavuştuk.Kaba işlerin çoğu bitti bahçe düzenleme,toprak hazırlama,yeni bitki dikimi,çimlendirme gibi işlere yeni başlıyorum.
Herşeyi mümkün olduğunca kendim yapıyorum,Bu kadar çalışıp,tatlı bir yorgunlukla zihni adeta sıfırlayan başka bir uğraş yoktur heralde.İşin daha çok başındayım,gerçi ağaç konusunda şanslıyım çünkü bahçede 2 kiraz,3 ceviz,4 zeytin ağacım var,bunlara ilave olarak 10 adet limoni selvi,1 kiraz,1 şeftali ve 1de nar ağcı fidanı ilave ettim.
Verandanın bir köşesine begonvil çok istiyorum ama açıkçası endişeleniyorum,ev körfezin güneye bakan yamacında hafif eğimli rüzgara pek açık değil olur diye düşünerek 1 ay evvel ektim ama şansıma mart hatta nisan soğuk geçtiğinden heralde çiçekler döküldü yapraklar solgun yeşil bir durumda acaba bir umut bekliyorum.
Arka bahçede sebze yetiştirme hayalim var,toprağı ikinci kez belleyip hazır organik gübre ile takviye ettim ekim zamanına kadar bekleyecek,PDA dan gelen pembe domates tohumları fide olma yolundalar yakında buradaki yerlerini alacaklar.
Sevgili ağaçlar.net üyeleri değerli yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen murtan : 21-04-2009 saat 14:18
murtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön