View Single Post
Eski 14-04-2009, 00:05   #1
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Name:  kek 0011.jpg
Views: 18618
Size:  50.5 KB

Çok severek yaptığım, lezzeti ve hafifliği ile de beğeni toplayan krem karamelli kek tarifini paylaşmak istiyorum.

Gerekli Malzemeler:

Karamel için : Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker

Krem Karamel için:
500 gr.süt
3 yemek kaşığı tozşeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao (ben kullanmıyorum)
yarım su bardağı süt
yarım su barağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

1. Teflon bir tavada yarım su bardağından biraz fazla şekeri eritip, rengini koyulaştırıyoruz. Kek kalıbını hiç yağlamdan karameli kalıbın tabanına döküp, yayıyoruz.

2. Krem karameli hazırlamak için; süte diğer tüm malzemeleri katıp mikserin en düşük seviyesinde çırpıyoruz. Fakat krem karameli hazırlarken önemli bir nokta sütü fazla köpürtmemeye dikkat etmektir. Bu karışımı da karamelin üzerine kek kalıbına döküyoruz.

3. Keki hazırlamak için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Vanilya, limon kabuğu rendesi, süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave ediyoruz. (Kakaolu kek isterseniz 3 yemek kaşığı kakao da unla elenmeli). Tekrar çıptıktan sonra kek hamurunu da kek kalıbına döküyoruz.
3 katlı bir karışım elde ettik. En altta karamel, ortada krem karamel, en üstte de kek hamuru. Kek hamuru önce krem karamele karışacak fakat fırında kendini topralayacak, endişe etmeyin.

Derin bir borcamı veya fırın tepsisini sıcak su ile doldurup kek kalıbını içine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Keki kürdanla kontrol ederek pişme durumunu anlayabilirsiniz.

Keki 1 gece kalıp ile buzdolabında bekletince daha iyi oluyor ama arzu ederseniz kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Not: Kek kalıbım ortası delik ve en büyük boy, içi teflon kaplı. Keki kalıptan çıkartmadan önce bıçakla kenarlarından bir kere çevreleyip ters çeviriyorum.

Biraz uzun bir tarif oldu galiba ama yapımı çok pratik.

Not: Kelepçeli kalıp kullanmayınız

Sevgiler.


Düzenleyen malina : 24-05-2009 saat 10:31 Neden: Kek fotoğrafı taşındı
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön