agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2009, 00:05   #1
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Name:  kek 0011.jpg
Views: 18323
Size:  50.5 KB

Çok severek yaptığım, lezzeti ve hafifliği ile de beğeni toplayan krem karamelli kek tarifini paylaşmak istiyorum.

Gerekli Malzemeler:

Karamel için : Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker

Krem Karamel için:
500 gr.süt
3 yemek kaşığı tozşeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao (ben kullanmıyorum)
yarım su bardağı süt
yarım su barağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

1. Teflon bir tavada yarım su bardağından biraz fazla şekeri eritip, rengini koyulaştırıyoruz. Kek kalıbını hiç yağlamdan karameli kalıbın tabanına döküp, yayıyoruz.

2. Krem karameli hazırlamak için; süte diğer tüm malzemeleri katıp mikserin en düşük seviyesinde çırpıyoruz. Fakat krem karameli hazırlarken önemli bir nokta sütü fazla köpürtmemeye dikkat etmektir. Bu karışımı da karamelin üzerine kek kalıbına döküyoruz.

3. Keki hazırlamak için; yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Vanilya, limon kabuğu rendesi, süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave ediyoruz. (Kakaolu kek isterseniz 3 yemek kaşığı kakao da unla elenmeli). Tekrar çıptıktan sonra kek hamurunu da kek kalıbına döküyoruz.
3 katlı bir karışım elde ettik. En altta karamel, ortada krem karamel, en üstte de kek hamuru. Kek hamuru önce krem karamele karışacak fakat fırında kendini topralayacak, endişe etmeyin.

Derin bir borcamı veya fırın tepsisini sıcak su ile doldurup kek kalıbını içine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Keki kürdanla kontrol ederek pişme durumunu anlayabilirsiniz.

Keki 1 gece kalıp ile buzdolabında bekletince daha iyi oluyor ama arzu ederseniz kek soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Not: Kek kalıbım ortası delik ve en büyük boy, içi teflon kaplı. Keki kalıptan çıkartmadan önce bıçakla kenarlarından bir kere çevreleyip ters çeviriyorum.

Biraz uzun bir tarif oldu galiba ama yapımı çok pratik.

Not: Kelepçeli kalıp kullanmayınız

Sevgiler.

 

Düzenleyen malina : 24-05-2009 saat 10:31 Neden: Kek fotoğrafı taşındı
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 17:23   #2
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
Sevgili Selenn, kahvehanede keki görünce forumun sayfalarını aramaya başladım, yüzlerce başlığa göz attım, bulmak ne mümkün.
Sonunda profilinizden açtığınız konulara bakmaya akıl edebildim de şükür ulaşabildim.
Kek harika görünüyor, aslında hamur işlerine fazla prim vermem ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim.
Başlığa abone oldum, sizden yeni tarifler alıp denemek istiyorum.
Gençliğimde bir çok pasta kek kurabiye türü şeyleri çok güzel yapardım, yaşlanınca insanın elimi dağılıyor nedir, artık güzel olmuyorlar.
Ben şu meşhur kıyır kıyır olan Karaköy poğaçasını çok merak ediyorum, başlığı takip etmeme rağmen kesin bir tarife ulaşamadım, tüm tarifleri de denemek zor, sizin bildiğiniz iyi bir poğaça tarifi varmı?
Kolay gelsin.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 17:26   #3
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Selen' in bu sayfadaki tarifini görür görmez keki yaptım.

Şu an buzdolabına, canavarlar görmeden dinlenmeye aldım. Ders çalışma arası bir bardak çayla sürpriz yapacağım

Paylaştığın için teşekkürler Selen.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 17:35   #4
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
İlk deneme nasıl oldu, sonucu paylaşacakmısınız, tecrübelerinizden yararlanırız.
Bu arada, afiyet olsun.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 18:06   #5
Ağaç Dostu
 
radem63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2008
Şehir: şanlıurfa
Mesajlar: 190
Galeri: 2
Bir gece buzdolabında dinlenmesi gereken pasta **** tatlıya dayanamıyorum ,
hemen yiyorum

radem63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 18:29   #6
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Adalet hanımcığım, ilk deneme sonucunu sormuşsunuz. Bu tür tatlarla aram pek iyi olmadığı için yorum yapamayacağım. Kıyıcığından bile olsa tatmadım

Görünüş olarak güzel.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 20:08   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 453
Bu keki bizimkilerde çok sever. En basit tarifi ile krem kramelin altında ıslak kakaolu kek düşünün. Tadı oldukça güzel ve hafiftir.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 20:30   #8
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Akşamüzeri tarifi görünce, hemen print ettim.
Eve geldim, akşam yemeğini ocağa koyduktan sonra ,aklıma takılan ve çok iştah açıcı görünen bu kek tarifini açıp, hazırlamaya başladım.

Karamel kısmını hallettim önce ve teflon olan iki parçalı kek tenceremin dibine döktüm. Krem karamel hazırlığına başladım, bu arada çıtırtı sesleri gelmeye başladı, önce anlayamadım ama meğer sertleşen karamel çatlıyormuş)
Neyse krem karamel sosunu da o donan karamelin üstüne döktüm. Sıra kek hazırlığına geldi. Keki hazırlarken bir sürprizle daha karşılaştım. İki parçalı kek tenceresi, benim krem karamel sosumu sızdırıyordu. Panik halimi anlatmama gerek yok, etrafımda benim veletler, panik halimi ti'ye alıp oynaşmaya başladılar benimle. Uyyh uyh hallerim komikti sanırım, veledlerim eğlendiler en çok.
Neyse, paldır küldür içi su dolu bir kabın içine oturtup, umutsuz sonu beklemeye başladım.
Tam 40 dk sonra pişti gerçekten... Sızdırma işi krem karamel sertleşince durmuş, ama bayaca karamel kaybı olmuş.
Buna rağmen krem karamelli kekin dörtte biri şimdiden bitti bile. Yekpare fırın kabında dört dörtlük olacağına hiç şüphem yok.

Tarifinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 20:54   #9
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Benim koca sıpalar da bu keke bayıldılar. Kim yaptı, **** hazır aldın değil mi diye soruyorlar

Yarına gene istiyorlar ayrıca, bitti çünkü

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2009, 21:17   #10
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
Yarın bu keki denemek şart oldu

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2009, 10:12   #11
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili İklimsiz, bu ne hız. Keki hemen denemişsiniz ve bitmiş Beğendiğinize sevindim.

Fakat sevgili Müjgan sizin telaşınızı tahmin ediyorum. Krem karamel sertleşinceye kadar iki parçalı kek kalıplarında sorun oluyor. Bir dahaki sefere normal kek kalıbıyla denemenizi tavsiye ederim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 22:29   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 26
sayın Selenn çok güzel bir kek tarifi yazmışsın. İzin günümde kek yemek istedim ve hemen mutfağa doğru yol aldım. Yazdıklarının sırasıyla harfi harfine uyguladım. Keki borcamın içindeki suyla yazdığın gibi pişirdim. Çıkardıktan sonra biraz soğuttum dolaba koydum. Akşama arkadaşlarla yemeği düşündük. Ama ters cevirdiğimde anladımki becerememişim. Çok üzüldüm emeklerim boşuna gitmişti. Beceriksizliğim tutttu beni. Çöpe dökmek istemedim. Bende üstündeki kremayı sıyırdım. Keki elimle ezdim. Küçük bir tasa aldım üstüne krem şanti yaptım ve döktüm, sonra fındık ve çikolata parçası kattım. Karıştırdım. Kalıbı streçledim. Dolapta biraz dondurdum. Dolaptan çıkarttıktan sonra ters cevirdim.Üstüne çikolata sosu yaptım. Çok güzel oldu. Pastanın ismini soranlara selenn pastası dedim. Adına sizin ismini koydum. Bu da küçük bir anı oldu bana.


Düzenleyen gülşeker : 17-04-2009 saat 00:38
gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 00:04   #13
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sizinkisi ayrı bir yaratıcılık olmuş Sevgili gülşeker. Desenize krem karamelli kek ismimle anılan bir pasta haline dönüştü. Benim için de hoş bir anı olacak.

Muhtemelen karamel buzdolabında donduğu ve sertleştiği için kalıptan çıkaramamışsınızdır. Bunu kolaylaştırmak için önce kek kalıbı bir bıçakla çevreleyerek kekin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Ardından kek kalıbınızı ya sıcak su dolu bir tabağa oturtup bir-iki dakika bekletin ya da ocakta kalıbın altını biraz ısıtın. Çok kolay ayrılacaktır.
Baktınız ayrılmıyor Selen Pastanızı bu sefer meyveli sosla ikram edersiniz, o da ayrı bir tat olur

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 21:16   #14
Ağaç Dostu
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 522
Galeri: 4
Sevgili Selen tarifi okuyunca çok güzel olacağına inanarak aynı şekilde uyguladım Gülşeker hanımın yaşadığı hayal kırıklığını malesef ben de yaşadım onu benden iyi kimse anlayamaz ama arkadaşım becerikliymiş toparlamış ben de ondan esinlenerek kakaolu kremayla karıştırıp buzluğa koydum sonucu daha bilmiyorum.Benim anlamadığım neden su için de pişiriliyor Sonuç olarak karameli pişmemişti kekinin tadı güzeldi ben mi beceremedim neyse yine de teşekkürler

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 22:30   #15
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Sevgili Zekafet üzüldüm tarifin sizi yarı yolda bırakmasına. Krem karamel benmari usulü yani su dolu bir kap içersine oturtulmuş ısıya dayanıklı kalıplarda pişen bir tatlıdır. Bu nedenle kek kalıbını sıcak su dolu bir tepsiye yerleştiriyorum. Kek kalıbınız tek parça yani kelepçeli değilse sorun yaşamamanız lazım. Fakat kelepçeli ise krem karamel sızabiliyor. Umarım buzluktan çıkardığınızdaki durumu güzel olur. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 23:44   #16
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,820
Galeri: 256
Tarifi bugün üçüncü kez denedim. Yıllardır aradığım lezzet buymuş meğer

Çok hafif ve çok lezzetli bir pasta. Ben krem karemelini yaparken bir kaşık nişasta koydum, böylece pasta pişdikden sonra ortası delik kalıpdan çıkarınca, karamel biraz daha katı oldu ve pastanın içine doğru akmadı.

Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim selenn

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 00:05   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 26
ben tadını çok merak ediyorum.. Nasıl olur da beceremedim kendime hayret ediyorum. Yine deneyecem.

gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 01:12   #18
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,416
Galeri: 73
Ben de birkaç sene önce portakalagaci.com da bu tarifi görünce hemen atlamıştım. Görünüm mükemmel, hem kek, hem krem karamel. Buzdolabında 5-6 saat beklemişti.Karamel ve kek de sorun yok ama kreması kalıptan çıkarmamla birlikte aktı. Sanırım o tarifte tepsiyle suya oturtmak (benmari) yoktu. Belki olmama nedeni buydu.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 09:54   #19
Yeni Üye
 
cactus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Sevgili selenn, tadını merak ediyorum... Hemen yapıcam...
Sonucu yazarım...

cactus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 10:44   #20
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,765
Galeri: 90
Karaköy poğaçası

Krem karamelli kek'in içinde poğaça tarifi...
Yazıları ayrı başlık olarak taşıdım. Konuları ayırmayı öğreneceksiniz ama benim ömrüm yetecek mi bilmem

Şu krem karamelli keki bugün de ben deneyeyim bari

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 10:48   #21
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,820
Galeri: 256
Benim de tek sorunum her üç seferde de şekerli kısmı kalıptan çıkaramamam oldu. Kalıba yapışıp kalıyor. Bıçakla kazıtıyorum.

Bu sorunu da halledersem süper olacak

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 11:27   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 26
krem karamelli keki yeni yapacak olan varsa çok rica ediyorum fotografını çekip bize gösterebilir mi

gülşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 12:52   #23
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Ben de çok merak ediyorum, deniycem de gözüm yemiyor.
Sn Malina yapınca yorumlarınızı bekliyorum.

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 14:56   #24
Ağaç Dostu
 
cicada's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Galeri: 2
Mutlaka deneyeceğim Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Yalnız ilk karameli yaparken azıcıkta olsa su mu ekliyoruz da şeker eriyor karamelleşiyor?


Düzenleyen cicada : 24-05-2009 saat 15:01 Neden: soru ekledim
cicada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 16:00   #25
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,820
Galeri: 256
Su eklemenize gerek yok. Şeker kendiliğinden eriyip sulanıyor.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 17:30   #26
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Bu tarifi çok kere yaptım, hiçbir sorunla karşılaşmadım. Şimdi mutfağa yollanıp, her aşamayı fotoğraflayarak tekrar yapayım bari

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 18:16   #27
Yeni Üye
 
cactus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Krem karamelli kek

Keki yaptım...
Tadını çok merak ediyorum...
yarını beklemeden kalıptan çıkarsam (yesem :d) bişey olur mu?

cactus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 18:36   #28
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Kek fırında, tarifte belirtildiği gibi tam 40 dk. da pişmiş olacak.

Teflon tavada şekeri iyice eritip rengini koyulaştırıyoruz.

Name:  2.jpg
Views: 5487
Size:  54.2 KB

Name:  3.jpg
Views: 5795
Size:  47.8 KB

Büyük boy kek kalıbım yok. Evdekiler çarçabuk tüketecekleri için en büyük boy teflon tepsiye erimiş ve rengi koyulaşmış şekeri iyice yayıyoruz.

Name:  4.jpg
Views: 5428
Size:  36.9 KB

Çabuçak çırptığımız kremi de karamelin üzerine döküyoruz. Bu esnada çıtır çıtır sesler gelmesi gayet normal, hatta beklenen bir şey

Name:  5.jpg
Views: 6254
Size:  60.8 KB

Keki de çırpıp tepsinin içine döküyoruz. İlk anda karamelle karışıp kek hamuru dibe çökmüş gibi olsa da pişince kendini toparlıyor. Fırın tepsisine sıcak suyu koyup kalıbı içine yerleştiriyor ve 175 derece ısıtılmış fırında 45 dk. pişmeye bırakıyoruz.

Name:  6.jpg
Views: 5481
Size:  62.3 KB

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 18:38   #29
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,820
Galeri: 256
Güler'cim kalıptan çıkarma aşamasını da resimler misin ?

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 18:50   #30
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,484
Galeri: 53
Kekimiz pişti

Yaklaşık iki saat kadar oda ısısında soğumasını bekleyip, ters çevirip kalıbından çıkarıp buzdolabına konulacak.

Name:  100_0001_00.jpg
Views: 5337
Size:  39.5 KB

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019