View Single Post
Eski 08-04-2009, 23:11   #391
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Kuracağınız ceviz bahçesinde önçe toprak analizleri ile başlayın bölge iklim şartları hangi cinslere uygun, taban toprağı ve suyu ne kadar derin, Malum büyük bir yatırım yapacaksınız,araştırmasını çok iyi yapın derim, şöyle böyle bilenlerle değil, teçrübeli ve akademik bilgilerle hareket edin.

Bu kadar büyük bir işletme de bilecik cevizini hiç önermem bir arkadaşım ekti beşinci yılındalar iyi güzel ince kapuklu fakat depolamaya gelmez, ceviz daha ağaçta iken kapuk yarılması yapıyor,
sizlere önerim pazar değeri yüksek içrenkleri beyaz olan verimliliği yüksek iç oranları yüksek olan cinsleri tercih etmeniz.
Alıntı:
-soğuk-sıcak vs şartlardan kolay etkilenmemesi ve ilaç gerektirmemesi
gibi özellikleri yüzünden ceviz bize de çok mantıklı geliyor.
Ceviz -25 dereceye kadar dayanabilen bir ağaç ama unutmayalım ki, erken uyanan ağaçlar geç donlardan kıralardan uyanmış olan filizler çiçekler donabiliyor,ilaç gerektirmemesi diye birşey yok, doğal ekolojik mücadele yapacağım diyorsan o başka. Ceviz +38dereceden sonra etkilenir.

1000 dönümlük arazi de bir bekçi, bırakın iş yapmayı sabah dolaşmaya çıksa akşam ança gelir, o ağaçları tek tek gezip gözlemlemeniz gerekir, bin dönüm araziye yetecek su varmı bu suyun kalitesi ne derecede, gibi tetkikler yaptırmadan bu işe girmenizi önermem.

Üç dört yıl yapılacak işleri olduğu gibi üç dört yıldan sonrada yapılacak işler var, kaderine terk edersen bu iş olmaz,

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön