View Single Post
Eski 29-03-2009, 00:25   #6
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Buna benzer, Çerkezlerin Kalmak çayı vardır.
Biz bunu genelde ramazanda, sahurda içeriz. Çok doyurucudur ve tok tutar. Adı çaydır ama kaşıkla içtiğimiz için ben buna bir nev'i çorba gözüyle bakıyorum.
Hele yanında da boş börek, veya haluj olursa, bütün gün hiç açlık hissetmezsiniz.

Haluj Tarifi:
Çayı demliyorsunuz, bu arada sütü de ısıtıyorsunuz.
Isıtılmış süt içine biraz tereyağ ilave ettikten sonra, denlediğiniz çaydan da ilave ediyorsunuz. Tuz + karabiber.
(Eskiden kalmak dedikleri bir ot varmış hoş kokulu, genelde kafkasya'da bulunurmuş) onu da ilave edince daha hoş kokulu oluyormuş, ama ben o otu bulamadığımdan yukarıdaki tarife göre hazırlıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön