View Single Post
Eski 07-03-2009, 23:03   #5
belki
Ağaçsever
 
belki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2008
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 50
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.

Çokuluslu birçok firma pazarlama hileleri ile, esasında ürettikleri ve doğayı kirleten ürünlerini kamuflaj yapmayı çok güzel beceriyorlar. Bunu yaparken de doğa severlerin karşı çıkılamaz sloganları ile işe başlıyorlar.

Dolayısıyla hem kirletiyorlar hem de bize kendi yaptıkları kirliliğin bedelini çevreci yaparak yine kendi üretimleri olan malzemeleri kullandırarak ve pazarlayarak yapıyorlar. Bir taşla iki, üç hatta bazen beş kuş vuruyorlar.

Dünyayı en çok kirletenler Çelik, kimya ve petrol devleri. Peki kimya devleri ne yapıyor? Kıymetli mallarını üretirken Önce atıkları ile insanları hasta ediyorlar. Daha sonra, kendi neden oldukları hastalıklara çare olarak ürettikleri ilaçları pazarlıyorlar. Birçoğu içiçe geçmiş şirketlerden oluştukları için gerçek sahipleri ilk bakışta görünmüyor.

Saygılar
Kesinlikle katılıyorum size. Bize yıllarca sıktığımız parfümün, kullandığımız buzdolabının ve diğer elektronik eşyalarının küresel ısınmanın en önemli nedeni olduğu söylendi de söylendi.
Çok merak ediyorum bizim kullandığımız tasaruflu ampül mü engelliyecek küresel ısınmayı?
Topraklarımız kirleniyor, Türkiye çöl oluyor, her yıl Kıbrıs büyüklüğünde toprak kaybediyormuşuz.
Bunların hepsi benim evde kullandığım günlük elektrik ve su harcamalarımdan dolayı mı oluyor?

Hiç zannetmiyorum. Amerika ve diğer gelişmiş ülkeler Kutuplar da, çöllerde neyin araştırmasını yapıyor, ne kadar enerji harcıyor ve ne kadar zehirli gaz veriyor atmosfere? Türkiye yi çöl yapan en önemli sebeplerden biri orman yangınları, ne kadar önlem alınıyor ve orman yangınlarının önlenmesi için neler yapılıyor? Biz ağaç dikelim, toprak temiz kalsın diye gübre kullanmayalım sonra birileri gelsin ormanlarımızı yaksın, başka birileri büyük arazilerindeki sebzeleri hormonlarla, yapay gübrelerle büyütsün toprağı zehirlesin.

Kalitesiz kömür dağıtımı ve kullanımıyla atmosfer kirletiliyor. Ülkemizde ki kömürün yüzde kaçı sıtandartların üstünde demiyorum standartlara yakın kalitede? Trabzon da eskiden de kömür yanardı ve akşamları çöken duman sadece merkezdeydi şimdi alabildiğine merkezden rakım olarak üstte olan mahallere çıktı.

Kim ne derse desin Küresel Isınmanın Ksini üstüme alınmıyorum. Bitkiyi hayvanı bırakın insana değer vermeyenlerin tek elindeki bir dünya da Küresel Isınmanın da bir bahane olduğunu düşünüyorum. Tıpkı Afrika da yoksul bırakılan halkara getirilmeyen çözüm ve ulaştırılmayan huzurun birilerinin ekmeğine yağ sürdümesi gibi Süresel Ikınmanın da birilerinin ekmeğine yağ sürdüğünü düşünüyorum.

belki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön