View Single Post
Eski 25-08-2006, 09:37   #50
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Yunanlıdan farkımız yürek

Bakan Osman Pepe orman yangınlarına havadan yeterince müdahale edilememesine dönük eleştirileri ilginç şekilde yanıtladı. Pepe, "Yunanıstan’ın bizden çok uçağı var ama daha çok ormanları yandı. Bizim ormancımız yürekli" dedi.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türk Hava Kuvvetleri’nin elindeki C-130 uçaklarının arızalı olması nedeniyle yangın söndürmede zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "Fransa’nın, Yunanistan’ın bizden daha çok uçağı ve techizatı var ama onların daha çok ormanı yandı" dedi.

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde incelemelerde bulunan Pepe, Selçuk’ta, Antalya’da, Kaş’ta, Kuşadası’nda 2 bin hektarlık ormanın kaybedildiğini belirterek şunları söyledi: "Bu seneki talihsizliğimiz maalesef, Türk Hava Kuvvetleri’nin C- 130 uçaklarının arızalı olmasıydı. C-130’lar bir anda 10 ton su boşaltabiliyordu. Bunların eksikliğini helikopterler kiralayarak gidermeye çalıştık. Bizim ile aynı iklim şartlarındaki Fransa’nın, İtalya’nın, İspanya’nın, komşumuz Yunanistan’ın bizden daha fazla uçağı var, bizden daha çok helikopteri var ama bizim 50, 100 katımız orman kaybediyorlar. Niye?

Onların bizim ormancılarımız gibi yüreğini ortaya koyan ve bu işi yurt savunması olarak kabul eden ormancıları yok. ’Orada yandı, bizde de yansın’ demiyoruz. Ama bakın, yanan alanlarda köyler vardı. Meryem Ana evi vardı. Bunları kurtarmak için canlarını dişlerine taktı arkadaşlarımız. Arazözlerle duvar ördüler evlerin yanmasına izin vermediler. 2 bin hektar orman ve ağaç önemli ama insan daha önemli."
Bahadır ÖKTEM, DHA / Hürriyet

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön