View Single Post
Eski 17-12-2008, 22:10   #25
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Ben de pişirdiğim tahinli çöreği nereye yükleyeyim derken, tesadüfe bak yaklaşık aynı şeymiş.

Ama ben hamuru kafadan göz kararı yaptım. Şöyle ki;

Yarım çay bardağı kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı kurumaya, bir tatlı kaşığı tozşeker, karıştırıp mayayı biraz kabarması için ılık yere koydum.

Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, bir çimdik tuz ilavesine aldığı kadar un (yani ele yapışmayan kıvam) ekleyerek yoğurdum, yumuşacık bir hamur yaptım.

Pardon yaptık, kızım da yoğurma meraklısı, o kadar yalvardı ki bıraktım, eğlendi biraz.

Mayalanması için, üzerini kapatıp ılık yerde beklettim. Kabarınca açtım.

Bir ,iki tanesini sadece tahinli;

bir, ikisini tahin+ceviz+bademli;

bir kısmını tahin+pekmez+badem+cevizli yaptım.

Name:  Photo-0316.jpg
Views: 1747
Size:  16.0 KB

Name:  Photo-0317.jpg
Views: 1642
Size:  24.0 KB

Name:  Photo-0318.jpg
Views: 1721
Size:  29.3 KB

Malzemeyi koyduktan sonra hamuru rulo yaptım ve biraz büktüm (bu sayede tel tel, çıtır çıtır oldu) olduğu yerde kendi etrafında döndürerek spiral şekli verdim.

Name:  Photo-0320.jpg
Views: 1747
Size:  29.7 KB

Name:  Photo-0322.jpg
Views: 1633
Size:  16.2 KB

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön