Ben de pişirdiğim tahinli çöreği nereye yükleyeyim derken, tesadüfe bak yaklaşık aynı şeymiş.
Ama ben hamuru kafadan göz kararı yaptım. Şöyle ki;
Yarım çay bardağı kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı kurumaya, bir tatlı kaşığı tozşeker, karıştırıp mayayı biraz kabarması için ılık yere koydum.
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, bir çimdik tuz ilavesine aldığı kadar un (yani ele yapışmayan kıvam) ekleyerek yoğurdum, yumuşacık bir hamur yaptım.
Pardon yaptık, kızım da yoğurma meraklısı, o kadar yalvardı ki bıraktım, eğlendi biraz.
Mayalanması için, üzerini kapatıp ılık yerde beklettim. Kabarınca açtım.
Bir ,iki tanesini sadece tahinli;
bir, ikisini tahin+ceviz+bademli;
bir kısmını tahin+pekmez+badem+cevizli yaptım.
Malzemeyi koyduktan sonra hamuru rulo yaptım ve biraz büktüm (bu sayede tel tel, çıtır çıtır oldu) olduğu yerde kendi etrafında döndürerek spiral şekli verdim.