Malzeme:
1 Adet ortaboy karnıbahar
300 Gr.kıyma
1 Baş soğan
Tuz, karabiber,kimyon
Maydanoz
Domates suyu
Tarifi:
Soğanı rendeleyip, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozla yoğuruyoruz. Avuçlarımızın içinde bir top halıne getiriyoruz.
Karnıbaharı bütün olarak çok az haşlıyoruz.(Fazla haşlanırsa, kıyma pişene kadar dağılabilir).Suyunu boşaltıp, ortasında küçük bir çukur oluşturuyoruz. Buraya top kıymayı yerleştiriyoruz. Sonra üzerine arzuya göre tuz, su, sıvı yağ ve domates suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.
Hazırladığımız kıyma dalyan köftedeki gibi. Arzunuza göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Karnıbaharı çiğden koyabilirsiniz.
Biraz karnıbahar ve bir parça top kıymadan keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun......
|