agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen gelin mumu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2008, 21:36   #1
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Karnıbahar Yemekleri

Bu ayın yarışmasına kıymalı olduğu için yarışma dışı eklediğim top karnıbahar fotoğrafına Ebrub arkadaşımız mesaj yazarak tarifini istemiş.Tarifi vermeden önce iki satır yazmaya mecbur hissediyorum kendimi. 40 yıl kadar önce kaybettiğimiz rahmetli büyükbabam, Küçükçekmece'nin en eski balıkçılarındandı.
Gençliğinde Atatürk Florya' ya geldiğinde onun sandalına binerek denize girermiş. Gururla anlatılırdı haklı olarak. İlerleyen yıllarda deniz motorları tamirciliği yaptı. Balıkçıların ağlarını tamir etti. Yanında yardımcı olarak çalışan,
Kumkapılı çoook sevdiğimiz bir bayan vardı; Arnik Hanım. Bütün aile ona Madam derdi, biz çocuklar da madam teyze. İkisine de rahmet diliyorum...
Bu yemeği annem ondan öğrenmiş, ben de annemden.

Eklenen Resimler
 
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 21:51   #2
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Malzeme:
1 Adet ortaboy karnıbahar
300 Gr.kıyma
1 Baş soğan
Tuz, karabiber,kimyon
Maydanoz
Domates suyu

Tarifi:
Soğanı rendeleyip, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozla yoğuruyoruz. Avuçlarımızın içinde bir top halıne getiriyoruz.

Karnıbaharı bütün olarak çok az haşlıyoruz.(Fazla haşlanırsa, kıyma pişene kadar dağılabilir).Suyunu boşaltıp, ortasında küçük bir çukur oluşturuyoruz. Buraya top kıymayı yerleştiriyoruz. Sonra üzerine arzuya göre tuz, su, sıvı yağ ve domates suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.

Hazırladığımız kıyma dalyan köftedeki gibi. Arzunuza göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Karnıbaharı çiğden koyabilirsiniz.

Biraz karnıbahar ve bir parça top kıymadan keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun......

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 22:18   #3
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Vildan Hn tarif için çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık, ilk kez bir karnabahar yemeği bana çekici geliyor...Rahmetli büyükbabanıza, Madam Arnik'e ve tabii büyük Ata'mıza Allah rahmet eylesin...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 04:48   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de karnabaharı çok severim. Sık sık da pişiririm.
Böyle güzel bir görünüm sunduğunuz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 08:01   #5
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Galeri: 1126
Teşekkürler arkadaşlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Ben de karnabaharı çok severim. Sık sık da pişiririm.
Böyle güzel bir görünüm sunduğunuz için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 23:16   #6
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Fırında karnıbahar, yumurtada kızartma karnıbahar,

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 00:26   #7
Ağaçsever
 
oznur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: Kirsehir
Mesajlar: 80
Ben karnabahari 2 sekilde biliyorum
1-haslayip una yumurtaya ve tekrar una batirilarak kizartmasini (kizarmis hamsi gibi oluyo)
2-Haslayip uzerine sarimsakli yogurt gezdirip onun uzerinede tereyaginda kirmizi biberli sos
En yakin zamanda digerlerindende yapacagim.

oznur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 07:46   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2009
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 22
ben karnı baharı haşlamadan fırında yapıyorum karnıbaharı dal dal ayırıp önce yumurtaya sonra mısır ununa en son sıvı yağa batırıp fırın tepsine diziyorum eğer baharatlı isterseniz mısır ununun içine sevdiğiniz baharatlar ve tavuk syu bulyon ezip una katabilirsniz pişince dövülmüş samırsakve limon suyu karışımına batırark yersiniz veya una baharat atmaz sıvı yağın içine salça samırsakla pişirip sos inmeye yakın kekik karabüber çok az kimyon koyar altını kapadıktan sonra kıyılmış maydonoz dökersiniz samırsaklı yoğurtla servis yaparsınız not fırın 250 derecede olacak altı ve üzeri iyice pembelesecek

mayısgülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 08:27   #9
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Günaydın,

Kızıma ve ve eşime sevmedikleri karnabaharı yedirebilmek için şu yöntemi kullandım;

Hafif yumuşak kalacak şekilde haşlanan karnabaharları çatalla ezerek bir borcama börek döşer gibi yerleştiriyorum, üzerine soğan, sarımakla kavurduğum salçalı kıymayı seriyorum, en üste bol kaşar rendesi dökerek, fırının ızgaralı bölümünde, kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyorum. Arzuya göre yanında yoğurtla(sarımsaklı daha güzel oluyor) servis yapıyorum.

Böylece yine mi karnabahar demez oldular.

Dener de beğenirseniz afiyet olsun.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 09:43   #10
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Epeydir pişirmediğim karnabahar yemeğimi buraya yazayım önce
İşten yorgun argın ve aç gelince, çarçabuk hazırlanan bir tarifi uyguluyor insan, benim ki de öyle...

Düdüklü tencereye, yıkadığım karnabaharı mümkün olduğunca parçalara ayırarak, döşüyorum. Ayrı bir yerde kıyma, küçük doğranmış soğan, yeşil biber, kırmızı biber, havuç, karabiber, domates, salça, maydanoz ve biraz pirinçle köfte hamuru gibi yoğurunca (içine eklenen malzemeler mutfağın "zenginliği" ile orantılı olabilir) bu malzemeyle karnabaharın üzerini kaplayıp, biraz su ekliyorum.
Kapağı kapanan düdüklüdeki normal prosedürden sonra, pişme süresi 10- 12 dk. oluyor.
Servis yapıldığında üzerine biraz limon sıkmak, lezzetini oldukça arttırıyor.

Gardenias beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 10:07   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Aperatif, soslu çiğ karnıbahar.

Kokteyl, misafir ağırlarken yemek öncesi verilen aperatiflerde veya TV. karşısında yemesi hoş oluyor.

Ufacık bir karnıbaharı yıkayıp mümkün olduğunca bir lokmalık mini mini çiçeklere bölün. Dal dal olan bu parçaları kâğıt havlu üzerine alarak sularını emdirin.

Çukur bir kâse içine 4-5 çorba kaşığı dolusu suyu iyice süzülmüş yoğurt koyun (süzme yoğurt daha iyi oluyor) iyice dövülmüş sarımsak (4-5 diş) ilave ederek çırpın.
Üzerine bol kuru nane, kırmızı pul biber, çok az zeytinyağı ve bir çorba kaşığı da mayonez ilave ederek iyice halledin.

Saplarından tutarak aldığınız bu taze mini çiçek dallarını bu dip sosa iyice batırarak bir lokmada ağzınıza atın.

Gardenias beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 11:42   #12
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Güler hanım ben bu sosa labne peyniri de ilave ediyorum, bir deneyin isterseniz. Ayrıca karnabaharların yanına, yer elmalarını soyup, dilimliyorum ve de körpecik havuçları uzun şeritler halinde kesip, koyuyorum.

Ortası hafif çukurumsu, bölmeli, kenarlarda da 3 bölmesi olan bir servis tabağım var. Ortaya sosu, kenarlardaki bölmelere, havuçları, yerelmalarını ve minik karnabaharları yerleştirince çok hoş duruyor

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 20:18   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bakın yer elmasını hiç düşünmemiştim, oysa çocukluğumda arkadaşlarla toplayıp yıkadıktan sonra dişlerimizle soyarak yerdik.
Evet denemekte fayda var. Teşekkür ederim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 21:13   #14
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Aperatif, soslu çiğ karnıbahar.

Kokteyl, misafir ağırlarken yemek öncesi verilen aperatiflerde veya TV. karşısında yemesi hoş oluyor.

Ufacık bir karnıbaharı yıkayıp mümkün olduğunca bir lokmalık mini mini çiçeklere bölün. Dal dal olan bu parçaları kâğıt havlu üzerine alarak sularını emdirin.

Çukur bir kâse içine 4-5 çorba kaşığı dolusu suyu iyice süzülmüş yoğurt koyun (süzme yoğurt daha iyi oluyor) iyice dövülmüş sarımsak (4-5 diş) ilave ederek çırpın.
Üzerine bol kuru nane, kırmızı pul biber, çok az zeytinyağı ve bir çorba kaşığı da mayonez ilave ederek iyice halledin.

Saplarından tutarak aldığınız bu taze mini çiçek dallarını bu dip sosa iyice batırarak bir lokmada ağzınıza atın.
Bunu biliyorum ama sosu mayonezsiz yapıyorum, pişmişinden daha güzel oluyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 11:01   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
bende karnabahardan börek yapiyorum cok nefis oluyor,hic sevmeyenler bile rahatlikla yiyor,ayrica cokta hafif..
tarifi söyle...
MALZEME LİSTESİ
1 KÜÇÜK KARNIBAHAR
2 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ
TUZ, KARABİBER,

YAPILIŞI
1- KARNIBAHARI ÇİÇEKLERİNE AYIRIP HAŞLAYIN.
2- HAŞLANMIŞ KARNIBAHARLARI TUZ VE KARABİBERLE KARIŞTIRIN VE YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DİZİN
3- YUMURTA, UN VE YOĞURDU ÇIRPIN VE KARNIBAHARLARIN ÜZERİNE DÖKÜN
4- EN ÜSTE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİNİ YAYIN.
5- 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 16:59   #16
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
Merhaba arkadaşlar

Benim karnıbahar yemeği tarifim şöyle:

1 orta boy karnıbahar
2-3 havuç
2-3 orta boy patates
1 soğan
sıvı yağ
tuz
salça

Öncelikle karnıbaharları çiçek çiçek ayrılıp kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır. Daha sonra suyu süzülerek bir tarafa alınır. Ayrı bir tencereye yağ konur ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilerek soğanlar hafif kavrulur ve salça ilave edilir. Üzerine küp doğranmış havuç ve patatesler de eklenerek bir iki kez karıştırılır. Yeteri kadar suyu koyulur ve kaynamaya bırakılır. patates ve havuçlar hafif yumuşamaya başlayınca az haşlanmış karnıbaharlar da ilave edilir tuzu eklenir ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakılır. sebzelerin piştiğinden emin olunca ocağın altı kapatılır. Arzuya göre aynı tarif kıymalı da yapılabilir.

afiyet olsun

Gardenias beğendi.
gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024