View Single Post
Eski 08-12-2008, 01:24   #5
etr
Guest
 
Mesajlar: n/a
akıtma

Güzel bir konuya değinmişsiniz , bazı turistik lokantalarda lahmacuna ,Turkısh pizza denilmesi ne kadar yanlış ise , belki adı yüzlerce yıldır akıtma olan yemeğe , krep demek o kadar yanlış.

Bu yemek bize Fransa'dan gelen yemek tarifi değil , bir cips reklamında feta peynirlisi çıkmış , bu peynirin TÜRKÇESİ beyaz peynir , ahududunun adı furombuaz oldu.

GELELİM AKITMANIN KALIN OLUŞUNA: Boza kıvamı akıtma için koyu , daha akıcı olmalı. 28 cm tavaya bir kepçe ölçü istediğiniz inceliği verir ,ters çevirmenize gerek yok. Pişmeye başladığında üst taraf buharın etkisiyle göz göz delinmeye başlar , delinmeler bittiği zaman piştiği anlaşılır. Süt yerine yoğurtlada yapabilirsiniz , karışımı yağsız olarak veya yumurtasız olarakta yapabilirsiniz.

Tavaya boşalttığınız akıtmayı, tavayı hafif sallayarak her yöne yayılmasını sağlayın.


Düzenleyen İklimsiz : 08-12-2008 saat 14:25 Neden: Cümlelere büyük harfle başlanır, noktadan sonra büyük harfle devam edilir. Kolay okunması ve anlaşılır olması için paragraf yapılır.
  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön