View Single Post
Eski 25-11-2008, 20:25   #10
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Yetkililerin görevlerini yapmalarını ne engellemiş?

Merhaba,

Çok güzel bir konu açmışşınız tebrikler.

Rize Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, Ayder’in doğal özelliğini yapılaşma nedeniyle kaybettiğini söylediğine göre, Önce betonlaşmaya göz yumup Milli park sınırları içinde kalan bu güzel yaylamızın çirkin yapılaşma, doğal yapının bozulması ve alanda korunacak her hangi bir doğal güzelliğin kalmamasına neden olacak kadar tahrip olup bozulmasına yol açmak nedeni ile milli park alanı sınırlarından çıkarılmasına sebep olan ve görevini yapmayanlar kimler o kişileri bulmak lazım.

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerine soruyorum.

1- Vatandaş ile bir ihtilaf durumunda sık sık başvurduğunuz memleket haritaları ve belli zamanlarda çekilmiş haritalara bakmak ve yapılaşmanın hangi tarih ve dönemlerde yapıldığını bulmak mümkün değil mi?

2- Kaçak yapılaşmaya hangi dönemde göz yumulduğunu tesbit ettikten sonra, o dönemlerde o bölgede görev yapan yöneticileri tesbit etmek mümkün değil mi?

3- Milli Park alanı içinde yapılaşmaya izin vererek veya göz yumarak görev yapmamış olan bu yöneticileri Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak suretiyle görevi ihmal veya suistimalden dava açılması sağlanarak mahkemeye sevk edilemezler mi?

Ama yapanın yanına kar kalsın diyorsanız kalsın. Sakın birşey yapmayın.

Hatta işlerini yapmayanları koruyun, yaptıkları yanlışların üzerini örtün.

Ormanlarımız yıllarca izlenen yanlış politikalar yüzünden azalıp yok oluyor. Çıkan mevsimlik orman yangınlarına rağmen, hiç bir önlem alınmıyor.
Dünyada ormancılık konusundaki ilerlemeler izlenmiyor. Ormanın içine site yapanlara inşaatları bitene kadar göz yumuluyor.

Değişmeyen tek şey kocaman odalar ve masalar başında bütün bu olumsuzluklar karşısında kılları kıpırdamayanlar,maaşlarını almaya devam ediyorlar

esas üzücü olan bu.

Artık yeter. . .

Vatandaşlık görevimi yerine getirmek için aşağıdaki soruları soracağım

1- Ayder gibi bir doğa harikası yer ne zaman milli park ilan edilmiş?
2- Milli park ilan edilişinden beri görev yapan yöneticiler (Bölge Müdürü, Milli Park Müdürü, ve diğer Müdürler) kimlerdir. İsimler, Ünvanlar ve görev yaptığı tarihler?.
3- Milli park sınırları içinde inşaat yapılması yasak olduğuna göre, Yetkililer Kaçak inşaat yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş mu?
4- Kaçak inşaat yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ise, inşaat sahipleri ne ceza almışlar?
5- Tapulu arazilerdeki yapıları bile orman bahanesiyle yıkabilenler, Milli park sınırları içinde kaçak inşaat yapanlara birşey yapamıyor mu?. . .
6-Kaçak inşaatları yıkmak yerine, önce milli parkın tahribine göz yumup sonra milli parktan çıkarmak hangi aklın ürünüdür?
Kaçak inşaatların yıkılmasını önleyen kanun hangisidir?

Bu sorulara cevap verilirse suçu işleyenler ile göz yumanlar ortaya çıkacaktır.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön