View Single Post
Eski 25-11-2008, 07:35   #4
huzunperest
Ağaç Dostu
 
huzunperest's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 643
Minareyi çalan kılıfını da hazırlarmış. Betonlaşma bahanesi ile milli park statüsünden çıkarılmaya çalışılan Ayder'e, doğal güzellikleri için gelen(!) sözümona turistler, orada bulunan tüm yaylaları en ücra köşesine kadar didik didik ederler. Belki de o yörenin insanının bile ayak basmadığı tüm noktaları gezerek, doğada artık nadir bulunan bir kaç çeşit mantar, bir kaç çeşit yılan zehirini, Ayder Hatırası olarak götürmenin ülkece destekleme çalışması diye nitelendiriyorum.
Ne de olsa Türk turizmine katkı...
Bu sözde turistler 5 kişilik tim görünümünde gezmekteler. Zaten bir çoğu kendi ülkesinde asker statüsünde. Israrla doğa gezisi için geldiklerini, kendi ülkelerinde böyle dağ, kar manzaraları görmediklerini belirtseler de bazılarının ağzından asker olduklarını kaçırdıklarına şahit olmuşumdur. Her timin başında dilimizi bilen bir rehber turist de bulunmakta. İnsan düşünmeden edemiyor tabi ki "Askeri bir keşif" mi yapılıyor? Bu sarp dağlarda nasıl bir çalışma var? Oralara ne taşıyorlar? Oralardan ne alıyorlar?
Zaman zaman araçların ilerlemekte zorlandığı sarp yollara, sadece yukarıda nitelendirdiğim tipte turistlerin taşınmasında kullanılmak üzere son model jiplerin konvoy halinde gönderilmesi bir tesadüf olamaz.

huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön