View Single Post
Eski 24-11-2008, 18:00   #109
nariçi
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Bitki ve duruma göre besin formülü

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sayın Denizakvaryumu;
Taaaa baştan beri,arkadaşlar işin ruhunu bilerek yapmak lazım,amatörce yapsak bile profösyonelce düşünmek lazım,bu işe gönül verirsek hepimiz birer topraksız tarım uzmanı olabiliriz diyen ben değilmiydim?.Bu işin kimyasal temellerini anlatan ben değilmiydim?
Bu soruların hepsinin yanıtı EVET. Amatörce çalışmayı tercih eden sizler oldunuz. bu davranışınız belkide iyi oldu. Teoriler, formüller, hesaplamalar ortada hiçbirşey yokken tabiiki ağır olacaktı zaten milletin ilgiside azalmıştı.Fakat ne güzel ki yeni bir heyacan, bir hareket görüyorum. Hele hele domatesleri biberleri toplayınca son bahara nasıl canlı gireceğimizi hisseder gibiyim.İşte o zaman bu işi temelden öğrenmek istiyenlerin sayısının hızla artacağına inanıyorum, ve o zoman dediğiniz çalışkanlar sınıfını kurarız. benden yana hiç bir problem yok.Ayrıca beni bu sınıfa öğretmen olarak atadığınız için de teşekkürler.
Bilgi paylaştıkça büyür.
Başlangıçta ki kimyasal bilgileri gayet iyi anladım. Ancak bitki çeşidi ve katkı suyu özelliğine göre miktarları ayarlayacak formülleri ..??? yoksa anlamamışmıyım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön