View Single Post
Eski 21-11-2008, 16:04   #18
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Tenar, kabuğu da yeniliyor ama içinden çok kolay ayrılıyor değil mi? Eğer ayrılıyorsa benim aradığım üzüm bu. Baharda buralarda bulamazsam, bana dal gönderir misiniz?

Tane olarak buzluğa atmayı düşünmüyorsanız (zaten buzluktan çıkarıp taneleri yemek pek hoş olmaz), benim yaptığımı tarif edeyim:

Bir tencereye koyup, az miktar şeker ilave edip sulanana ve yumuşayana kadar pişiriyorum. Blenderdan geçiriyorum ama içinde iri çekirdekleri kalıyor, son olarak tel süzgeçten tahta kaşıkla geçirip kavanozlara koyuyorum ve derin dondurucuda saklıyorum. Kavanozları ağzına kadar doldurmuyorum, genleşme payı bırakıyorum, aksi halde kavanoz çatlar.
Bu üzüm suyuna mısır unu, az miktar buğday unu ve şeker ve su ilave edilip muhallebi gibi pişirebilirsiniz. Sadece buğday unu veya nişasta kullanarak da yapabilirsiniz. Üzerine ceviz çok yakışıyor. Pişerken çok güzel kokuyor. Sütlü tatlı da yapılabilir.

Bildiğim kadarıyla bu üzüm yaprakları neme dayanıklı olduğu için kükürtleme gerekmiyor (??). Bizim bahçemizde (İstanbul) yıllarca vardı ve hiç yaprak problemi yaşamamıştık. Yapraklarını körpeyken kullanabiliyorsunuz, çünkü çok damarlı.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön