View Single Post
Eski 21-07-2006, 20:33   #38
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
15-20 dakidadır googleda arama yapıp anlayacağım biçime çevirmeye çalışıyorum Metni izninizle tekrar yazdım. İtalik kısmı hala anlamadım...

Alıntı:
Bir mermerin üzerine taze kesilmiş bir limon parçasını koyun. Ya da kenarından sirke akmış bir sirke şişesinin mermer üzerinde bıraktığı lekeyi düşünün. Bu lekelerin ertesi günü silerek çıkmadığına tanık olmuşunuzdur.

Yukarıda sözü edilen malzemeler asit özelliklidir. Mermeden Kalsiyum karbonat (CaCO3) ayrışarak (hatta bozunarak) sönmüş kireçe (CaOH) ve Karbondioksite (CO2) dönüştüğünü düşünebiliriz ki bu Hakan beyin devamlı pH3 nasıl elde edilir gibi yalvarırcasına medet umduğu sorunla eşdeğer gelmekte.

Kısacası döktüğünüz saf su, torf sayesinde pH'ını düşürdüğü asidik su, mermere saldırdı. Nerde ise değil sadece neutral 7 de kalması biraz da bazik kısma kayar olmuş, hem de calsiyum tuzu ile kontamine (niteliği bozulmuş ya da yanlış kullanıma maruz kalmış olan maddeler) olarak. Aslında biz hep aman saf su olsun, tuz, kireç olmasın derdik...
Ama neutral 7'de takıldım

Bulduğum en anlamlı açıklama şöyle ama konuyla ilgisi olduğunu sanmıyorum

Alıntı:
Estee Lauder, Sea Shimmer makyajı ile gözleri, denizin gizemli ışıltısına çevirtiyor. Gözler serin ama o kadar da ulaşılmaz bir ifade kazanıyor. CD Neutral 7 ve CD Blue 7.7 göz farları, yumuşak gümüşler ve grilerin yanındaki maviler uçsuz okyanusları çağrıştırırken maviye çalan yeşiller daha yumuşak bir kadınsılık katıyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön