Konu: Mualla
View Single Post
Eski 12-11-2008, 20:54   #11
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
NASIL YAPILIR
Seyh Mualla Antakya yoresine ait, yoreyi cok iyi betimleyen bir yemek� Seyh Mualla diye bir kisilik de varmis Antakya/Hatay mutfaginda, Deniz Gorsoyun Yoresel Mutfagimiz kitabinda (Oglak) bu bilgilere yer veriliyor: Nohut ya da yesil mercimek, patlican, sogan, sarmisak, kirmizi biber ve pek tabii ki nar eksisiyle yapilan bir yemek.

Malzemeler:
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi nar eksisi
3 adet sogan
5 adet sivri biber
8 dis sarmisak
1 su bardagi haslanmis nohut
5 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 kilogram patlican
sivi yag
tuz
karabiber

Hazirlanisi:

Soganlari piyazlik dograyin. Domatesleri kucuk kucuk biberleri ise halka seklinde kesin.

Patlicanlari yikayin 15 dk tuzlu suda bekletin. Bas kisimlarinin ayrilmamasina dikkat ederek uzunlamasina 4e kesin. Kizgin yagda 2 dk kizartin.

Sarmisagi kucuk kucuk dograyin.

Patlican haric tum malzemeyi yice karistirin. Patlican dilimlerinin arasina yerlestirin ? su bardagi su ekleyip kisik ateste 40 dk pisirin.

Alıntı.Cumhur

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön