NASIL YAPILIR
Seyh Mualla Antakya yoresine ait, yoreyi cok iyi betimleyen bir yemek� Seyh Mualla diye bir kisilik de varmis Antakya/Hatay mutfaginda, Deniz Gorsoyun Yoresel Mutfagimiz kitabinda (Oglak) bu bilgilere yer veriliyor: Nohut ya da yesil mercimek, patlican, sogan, sarmisak, kirmizi biber ve pek tabii ki nar eksisiyle yapilan bir yemek.
Malzemeler:
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi nar eksisi
3 adet sogan
5 adet sivri biber
8 dis sarmisak
1 su bardagi haslanmis nohut
5 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 kilogram patlican
sivi yag
tuz
karabiber
Hazirlanisi:
Soganlari piyazlik dograyin. Domatesleri kucuk kucuk biberleri ise halka seklinde kesin.
Patlicanlari yikayin 15 dk tuzlu suda bekletin. Bas kisimlarinin ayrilmamasina dikkat ederek uzunlamasina 4e kesin. Kizgin yagda 2 dk kizartin.
Sarmisagi kucuk kucuk dograyin.
Patlican haric tum malzemeyi yice karistirin. Patlican dilimlerinin arasina yerlestirin ? su bardagi su ekleyip kisik ateste 40 dk pisirin.
Alıntı.Cumhur
|