Konu: Mualla
View Single Post
Eski 12-11-2008, 14:44   #5
Ayşe Özdil
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Sonra uygun büyüklükte bir tencerenin tabanına , önce hazırladığımız harçtan döşeriz ve üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizeriz. Tekrar harç , tekrar patlıcan.. Bu şekilde malzeme bitene kadar kat kat tencereye yerleştirilir . Üzerine yağ gezdirilir ve 1 çay bardağı kadar su eklenir. Kısık ateşte , ağzı kapalı olarak pişirilir .. İsteyen , bu ölçüleri uygun oranlarda küçülterek yapmayı deneyebilir.
Yemeğin orjinalinde yok ama , ben bu yemeği genelde - biberiye otunu patlıcana çok yakıştırdığımdan - evdeki biberiye saksısından bir- iki dal koparıp onunla birlikte servis ediyorum. Yerken de üzerine bir iki yaprak atıyorum..

Eklenen Resimler
 
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön