10 kadar minik patlıcan, 1/2 su bardağı yeşil mercimek, 3 domates, 1 çorba kaşığı domates salçası , 3/ 4 su bardağı yemeklik zeytinyağı , 2 baş soğan , 1 baş sarmısak, bolca kuru nane , tuz..
Yeşil mercimek bir iki taşım kaynatılır ve suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranır ; yine sarmısağın tamamı soyulup ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küp küp doğranır. Bir kapta haşlanıp suyu süzülmüş mercimek, soğan , sarmısak. domates , kuru nane ve salça güzelce harmanlanıp karıştırılır.
Patlıcanlar alacalı soyulup ince ince dilimlenir . Ben örnek olsun diye doğranış şeklini fotoğrafladım. Ancak benim gibi bekletmezseniz ya da doğrayınca hemen tuzlu suya atarsanız patlıcanlar kararmaz !
|