Sofra kültürü gereği ağırlıklı olarak etle beslenen bir Adanalı olarak, forumdaki et yemekleri başlıgına destek vermeyi kendime bir görev addederek tarifime geçiyorum
Bir adet kol alınır, tencereye sıgacak şekilde kemiği kırdırılır. Tencereye çok çok az yağ konarak ısıtılır, ardından kol tencereye konur ve birkaç dakika ters yüz edilerek kızartılır. Ardından kolda delikler açılarak tane karabiber sıkıştırılır içlerine.
Tencereye çok az (kolun yüksekliğinin yarısından az) sıcak su eklenir, tencerenin kapağı sıkıca (buhar kaçırmayacak şekilde,gerekirse üzerine bir ağırlık konularak) kapatılır, ocak mum alevi şekline getirilir ve kol birkaç saat ''unutulur''. Unutulsa da arada sırada su seviyesinin kontrolü için bakmakta fayda var ama.
Birkaç saat sonra ilik gibi olan kol fırın kabına alınır, etrafına arpacık soganlar konur, üzeri alüminyum folyoyla kapatılarak 30 dk, folyo çıkarıldıktan sonra da bir 10 dk, 180 derecede fırınlanır. Tandır gibi bir tat alacaksınız emin olun.
Buyrun afiyet olsun...