agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen ebrub

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2008, 22:11   #1
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Fırın kol

Sofra kültürü gereği ağırlıklı olarak etle beslenen bir Adanalı olarak, forumdaki et yemekleri başlıgına destek vermeyi kendime bir görev addederek tarifime geçiyorum

Bir adet kol alınır, tencereye sıgacak şekilde kemiği kırdırılır. Tencereye çok çok az yağ konarak ısıtılır, ardından kol tencereye konur ve birkaç dakika ters yüz edilerek kızartılır. Ardından kolda delikler açılarak tane karabiber sıkıştırılır içlerine.

Tencereye çok az (kolun yüksekliğinin yarısından az) sıcak su eklenir, tencerenin kapağı sıkıca (buhar kaçırmayacak şekilde,gerekirse üzerine bir ağırlık konularak) kapatılır, ocak mum alevi şekline getirilir ve kol birkaç saat ''unutulur''. Unutulsa da arada sırada su seviyesinin kontrolü için bakmakta fayda var ama.

Birkaç saat sonra ilik gibi olan kol fırın kabına alınır, etrafına arpacık soganlar konur, üzeri alüminyum folyoyla kapatılarak 30 dk, folyo çıkarıldıktan sonra da bir 10 dk, 180 derecede fırınlanır. Tandır gibi bir tat alacaksınız emin olun.
Buyrun afiyet olsun...

Name:  DSCN2246.JPG
Views: 807
Size:  67.0 KB

 
mandalinci beğendi.
ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 07:17   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Arkadaşlar, ellerinize sağlık.
Tarifler çok güzel, ilk fırsatta deneyeceğim.
Sevgili ebrub, sizin bahsettiğiniz kol fırını ben de yaparım, oğlum çok sever.
Ben bunu yaparken iç kemiğini tamamen çıkarttırıyorum kasabıma.

Sizin dediğiniz gibi pişirip bunu büyükçe bir servis tabağının ortasına verev şekilde oturtturuyor, bir tarafına pilav, diğer tarafına patates, havuç ve bezelyelerden yaptığım garni ile servis yapıyorum. Göze çok hoş hitabediyor. Tabii damak tadı da güzel.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 02:03   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-12-2010
Şehir: iZMİR
Mesajlar: 80
ebrub

Tarifin için çok teşekkür ederim.Tamda kurban üstü çok iyi geldi,sonsuz selamlar.

Müdürün Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 07:56   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,476
Galeri: 103
Sayın Müdürün Bahçesi, haklısınız tam da zamanı. Ancak kemikli veya kemiksiz kol veya but etine önce avucunuza aldığınız tuz-karabiber karışımı ile ovmakta fayda hatta ben biraz da hardal sürerim.
Tuzla ovununca sert olur diye düşünmeyin o kadar uzun zaman pişiyor ki, etler lime lime-ilik gibi dökülüyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019