View Single Post
Eski 03-11-2008, 11:44   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Yanlışı yapanların illa isimlerini açıklamak mı lazım.

Merhaba,

Sn Malina,

Hepimiz, sorumluların kimler ve yapılan yanlışlıkların neler olduğunu biliyoruz. Yoksa ağaç varlığımız ve ormanlarımız bu halde olurlarmıydı?

İşin başına getirilenlerin, İşi başarabilecek olanların değil de siyasi iktidarlara yakın olanlardan seçildiğini söylemeye artık gerek yok.

Bazı kurumlar yıpranır, hantallaşır, Gerekli yatırımlar ve çağa ayak uyduracak reformlar yapılamadığı için güç kaybeder ve artık görevlerini yapamaz hale gelir. Orman teşkilatının da bu kurumlar arasında yer aldığını düşünüyorum. Yoksa ormanlarımız bu durumda olmazdı

Aslında özel sektörü izlemek yeterli olacaktır. Başarıyı engelleyen, Adam kayırma ve iş becerememe kaygılarının en az yaşandığı yerler özel sektördür.

Siz hiç özel bir şirkette işini gerektiği gibi beceremeyip, karlılığını artıramayan ve şirketini çağa uyduracak atılımları yapamadığı için rakiplerinden hantal hale gelip kan kaybettiği halde, senelerce makamını koruyabilen bir yönetici tanıyormusunuz? Çağımızda bu prensibi benimsemeyen kurumlar yok olmaya mahkumdur.

Özel sektörün birbirinden yönetici transfer etmeye çalıştığı bu çağda, işe uygun olmayanları tasfiye edemeyenler her suçlamada aynı demeçleri vermeye mahkumdur. Hala aynı demeçler veriliyorsa, Kişileri değil onları tasfiye edemeyen sistemi tartışmalıyız.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön