View Single Post
Eski 27-09-2008, 18:59   #4
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Köpek sevebilirsiniz ve ya sevmeyebilirsiniz. Ama insan olmak demek, diğer canlıların yaşam haklarına saygı duyabilmek demek. Herkesin kötü köpek maceraları vardır. Benide çok köpek kovaladı. Yabancı, tanımadığım yetişkin bir köpeğe bende kolay güvenemem.

Belediyeden cevap geleceğine bende inanmıyorum. Belediyeler bu işin kolayını bulmuşlar. Gazetelerde hergün belediyelerin icraatlarını okuyoruz. Şu an için en insancıl çözüm, hayvanın kısırlaştırılıp, tekrar alındığı bölgeye salınması bence. Eğer belediye bunun için para alacaksa alsın. Çünkü diğer uygulamalarda köpekler sadece ve sadece eziyet görüyor.

Şöyle bir örnek vereyim, Yalova Çiftlikköy Belediyesi'nin, hayvan rehabilite merkezi var. Çok büyük değil, hepi topu 40 m2 bir alan. Etrafı telle, çatısı ondülinle kapalı, içinde 7-8 adet kulube olan, zemini beton bir bölme burası. Oldukça temiz ve sağlıklı

Sokaktan toplanan hayvanlar burada bir süre göz altında tutuluyor. Yaralı olanların yaraları tedavi ediliyor, diğerlerinin aşıları yapılıyor, kısırlaştırılıyor ve 1 hafta kadar iyileşmesi bekleniyor. Daha sonra alındığı yere salınıyor.

Bu küçücük yer yetiyor. Çünkü gelen hayvanlar bir süre sonra gidiyor ve gelecek olana yer açılıyor. Hayvanlar sadece kısa bir süre için tutsak kalıyor. Ama bu sırada geyet iyi bakılıyorlar. Biz gittiğimizde ortalıkta yemek doluydu. Üstelik bakıcıları, köpekleri gerçekten çok seviyordu.

PETA'nın önerdiği sistemde budur.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön