agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Köpekler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2008, 20:12   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
PETA'dan Kadir Topbaş'a mektup var

PETA'dan Kadir Topbaş'a mektup var

PETA, Türkiye’de yıllardır binlerce köpek, yaşamalarının imkansız olduğu ormanlara ya da çorak bölgelere atılmakta yani 'ortadan kaldırılmakta' ve bu hayvanların çoğu azap içinde açlıktan ölmekte olduğunu iddia ediyor. Almanya’daki PETA Deutschland e.V. ad ve unvanlı hayvanları koruma kuruluşunun tanıtımı için soyunan oyuncu Jenna Jameson en son çekimlerde, Türkiye’deki sahipsiz hayvan nüfusununun şiddet uygulanmaksızın kısırlaştırma yöntemiyle aza indirgenmesi için Türkiye’ye çağrıda bulundu


Hayvan hakları konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak kıstaslar uygulanmasın için çağrıda bulunmak amacıyla PETA Deutschland e.V. ve Jenna Jameson tanıtım için çekilmiş olan fotoğrafın bir örneğini, bunun resmen yayımlanmasından önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a gönderdi. Jenna Jameson tanıtım kampanyasında Türk makamlarından hayvanların sadece kısırlaştırılmalarını değil, özellikle de bunların kısırlaştırılmalarından sonra tekrar alışık oldukları ortama salıverilmesi çağrısında bulundu.



PETA Deutschland e.V. sözcüsü Bayan Magdalena Scherk açıklamasında “Türkiye’nin, eskiden beri sözde kuduz vakaları bahaneleriyle uygulamakta olduğu “ortadan kaldırma” ve kitlesel öldürme eylemleri sadece insancıl olmamakla kalmayıp, bu önlemler hiçbir şekilde amaca ulaşmayı sağlamayan, etkin olmaktan uzak eylemlerdir” dedi. PETA Deutschland e.V , göndermiş oldukları mektuba bugüne kadar bir yanıt alamadıklarını bildirdi.



Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Derneği (People For The Ethical Treatment of Animals-PETA) üyeleri, yaptıkları sıra dışı eylemlerle kamuoyunun dikkatini hayvanlara karşı yapılan işkencelere çekmeye çalışıyor. PETA'nın bu mücadelesine ünlüler de büyük destek veriyor. 'Kürk giymektense çıplak kalmayı tercih ederim' diyen ünlüler PETA için pozlar veriyor.


Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2008, 20:13   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Bu ünlülerden bazıları şöyle: Maggie Q.
Alicia Silverstone.
Aya Sugimoto.
David Cross.
Alicia Mayer.
Christina Applegate.
Amanda Beard.
Eva Mendes.
Holly Madison.
Jamelia.
Jenna Jameson.
Christy Turlington.
Kimora Lee Sımmons.
Kobe Paige.
Lucy Davis.
Joanna Krupa.
Pamela Anderson.
Michelle Manhart.
Patrick Ribbsaeter ve eşi Avi Siwa.
Charlotte Ross.
Roselyn Sanchez.
Dennis Rodman
Sadie Frost.
Shirley Manson.
....
...













Kaynak

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 18:21   #3
Ağaçsever
 
kontes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 71
Merhaba Sn. Todor günlerdir toparlamaya çalışıyorum aklımdakilerini bu konu ile ilgili. Belediyeden cevap gelirse şaşarım inanın.Kısırlaştırmak onların işine geliyor çünkü AB'den ödenek alıyorlar bunun için. Ne kadar operasyon o kadar para.İşin kötü kısmı bakıma muhtaç veya kaza geçirmiş hayvanlar.Ne yazık ki bu tür olayı çok yaşadım.Kısırlaştırma mı hemen gelirler ,kaza mı falanca yerdeyiz gelemeyiz cevabını çok duydum.Gerçekten de durum kötü.Yeterince örgütleşme yok hayvanseverler arasında.Eylem yapmak çözüm değil. Asıl insanları bilgilendirmek ve içlerindeki bilinçsiz hayvan korkusunu gidermek gerek.

Başımdan geçen bir olay anlatayım size. Yıllardır yaşadığımız mühitin hayvanlara bakıyoruz bir arkadaşımızla birlikte. Bir gün de memleketine gitmesi gerek ve biz eşimle o yok iken suyu ve yemeklerini vereceğiz.
Daha az tepki çekmek için çevredeki insanlardan bayğı geç saatte yapıyoruz bu işi. Tarlaya girip sularını bıraktım o sırada eşim yemeklerini dağıtmaya başladı. Nedenini bilemiyorum ama 20 köpek birden yemeğini bırakıp üstüme saldırdı.Eşim zar zor çekti onları benden , arabaya doğru iki adım daha attım ki tekrar saldırdılar.Çevreden bir iki kişi yetişti eşimle beraber çektiler.O kadar korktum ki arabaya oturduğumda sakinleşmek için su içmek istedim ama yapamadım gemedi boğazımdam .Sevgim azaldı mı? Asla !Fakat her köpeye (kendim yetiştirdiklerim hariç onlar da sokakta)temkinli davranıyorum.Biri bir şey desin sonuna kadar kavgamı yaparım.
Şimdi düşünün sevmeyen biri böyle bir şeye maruz kaldığını?Belediyeye şikayet yazıyor.Belediye saldırgan hayvanı barınağa almak yerine ,yetki alanı dışında bir yere götürüyor ve tekrar tekrar ediyor bu. Dernekler ne yapıyor ?Aldıkları ödenekleri kendine harciyor ....Yani anlayacaığınız kısır döngü gibi bir şey.Ama yılmamak lazım.Bizim memlekette bir laf var .Hodri meydanda bir kişi asker olamaz diye.Ben bunun tersine inanıyorum.

kontes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2008, 19:59   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Köpek sevebilirsiniz ve ya sevmeyebilirsiniz. Ama insan olmak demek, diğer canlıların yaşam haklarına saygı duyabilmek demek. Herkesin kötü köpek maceraları vardır. Benide çok köpek kovaladı. Yabancı, tanımadığım yetişkin bir köpeğe bende kolay güvenemem.

Belediyeden cevap geleceğine bende inanmıyorum. Belediyeler bu işin kolayını bulmuşlar. Gazetelerde hergün belediyelerin icraatlarını okuyoruz. Şu an için en insancıl çözüm, hayvanın kısırlaştırılıp, tekrar alındığı bölgeye salınması bence. Eğer belediye bunun için para alacaksa alsın. Çünkü diğer uygulamalarda köpekler sadece ve sadece eziyet görüyor.

Şöyle bir örnek vereyim, Yalova Çiftlikköy Belediyesi'nin, hayvan rehabilite merkezi var. Çok büyük değil, hepi topu 40 m2 bir alan. Etrafı telle, çatısı ondülinle kapalı, içinde 7-8 adet kulube olan, zemini beton bir bölme burası. Oldukça temiz ve sağlıklı

Sokaktan toplanan hayvanlar burada bir süre göz altında tutuluyor. Yaralı olanların yaraları tedavi ediliyor, diğerlerinin aşıları yapılıyor, kısırlaştırılıyor ve 1 hafta kadar iyileşmesi bekleniyor. Daha sonra alındığı yere salınıyor.

Bu küçücük yer yetiyor. Çünkü gelen hayvanlar bir süre sonra gidiyor ve gelecek olana yer açılıyor. Hayvanlar sadece kısa bir süre için tutsak kalıyor. Ama bu sırada geyet iyi bakılıyorlar. Biz gittiğimizde ortalıkta yemek doluydu. Üstelik bakıcıları, köpekleri gerçekten çok seviyordu.

PETA'nın önerdiği sistemde budur.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2008, 00:01   #5
Ağaç Dostu
 
sinaninci1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 670
Galeri: 1
Todor aynı uygulamaya Yalova belediyesindede başlandı.

sinaninci1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2008, 00:09   #6
Ağaçsever
 
kontes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 71
Elbette ki böyle olmalı. Ama malesef ...O kadar kızıyorum ki kendini insandan sayan bu kişiler...Küfür bile fazla gelir onlara .Yani kanayan yara bizim için.Belki bu yuzden karşılaştığım zaman kavga ediyorum.


Etraftaki çocuklara aşılamaya çalışıyoruz hayvan sevgisini.Sevgi olmuyor ise merhameti.Ve bu çocuklar başarıyor insan olmayı.Bu gün zorlansa da tam olarak idrak etmeseler ne olduğunu yarın doğru olanı yapacak.Buna tüm kalbimle inanıyorum. Saygılar.

kontes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 18:09   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
keşke peta ülkemizde daha aktif olsa..

echnaton Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 19:56   #8
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Tuhaf bir mantık.
Soruyorum hepinize, hayvanları kısırlaştırmak, ahlaki (etik) mi, bu işlem, hayvan haklarına tecavüz sayılmıyor mu?
Hayvanın en tabii hakkını elinden alıyorsunuz, niçin, ve bu iş onların psikolojisini nasıl etkiliyor, kimse araştırmış mı?
Ve daha bir sürü soru.

Amerika'da da (belki Avrupa'da da, bilmiyorum) evde besledikleri kedilerin tırnaklarını söküyorlar, evdeki koltukları filan tırmalamasın diye.
Ne kadar insani ve adil değil mi?

Bizim bahçede birçok kedi var, biz olduğumuzda onlara yiyecek bir şeyler veriyoruz, biz yokken,..... ölmüyorlar.
Bir bakıyorsunuz, bir çekirge yakalamış, başka bir gün bir kuş, hatta bir köstebek yakalayanı bile gördüm.
Yani kendi yaratılışlarına uygun olarak yaşamayı beceriyorlar, köpekler de ormanda hür olarak yaşamayı mı yoksa şehirde kalıp kısır olmayı mı tercih ederler, soran olmuş mudur?

Son olarak İstanbul'da kuklaklarında markalar olan pek çok sokak köpeğini sadece ben mi görüyorum?
O markalar ne demek oluyor?
Yanılmıyorsam, aşılıdır, korkmayın, size zarar vermez manasına geliyor.

Bunları yapan belediye, yukarıdaki mesaja cevap vermezse, umursamazlık mı yapmış olur?

Herkes, doğal olarak, baktığı açıdan görüyor.

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2008, 00:15   #9
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Sn.Balıkçı hayvanların kısırlaştırılması,sokakta acı çekerek ölmesinden iyidir diye düşünüyorum.Kedilerin tırnaklarının sökülmesi ise bencillikten başka bi şey değil.İkisinin arasında çok fark var.

Canlılar hareket etmek için enerji harcarlar ve bu enerjiyi de yedikleri besinlerden sağlarlar.Köpekler veya kediler yazın ormanda çeşitli böcekler sayesinde besin bulmakta zorlanmayabilir ama kışın bu besin zincirinin en önemli halkasını oluşturan böcek ve çeşitli hayvanlar kışı geçirmek için toprak altındaki güvenli yuvalarına saklanırlar.Bu durumda besin bulamayan hayvanların enerjileri gitgide azalır.Sonunda hareket edemez hale gelirler ve soğuk havaya yenik düşerler...

Sokakta kulağında mandal takılı köpekleri bende görüyorum.Bu mandallar olası bi kavgada köpeklerin kulağını yaralayarak.İşkence haline geliyor.(Bu olaya geçen yaz şahit oldum.)Bu mandalların anlamı sizinde söylediğiniz gibi köpeğin aşılı olduğu ama köpekler hayatları boyunca bir kere aşı olmuyorlar ki.Kist aşısı üç ayda bir.Kuduz,karma,tenya aşılarıda yılda bir yapılıyor diye biliyorum. ( benim köpeklerime veteriner böyle bi aşı takvimi düzenledi.) Belediyenin sokağa saldığı köpekleri aşı yapmak için tekrar topladığına hiç şahit olmadım doğrusu.

******* belediye bu mesaja karşılık vermeyecek ama ne zaman cevap verdi ki zaten...

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2010, 00:48   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-08-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
Yıl 2010 oldu ve yabancı bir derneğin duyarlılık gösterdiği konudaki son durum kendi gözlerimle gördüğüm haliyle şöyle:
Sokak köpeklerini belediyeler toplayarak şehir dışına doğru orman yollarına terk ediyorlar.Avrupa yakasında Göktürk köyü,maden yoluna,Anadolu yakasında ise Şile otobanı kenarına hemen hemen her ay grup halinde köpekler bırakılıyor.Neticesinde ne oluyor biliyor musunuz?Hiç tanımadığı bir yere bırakılan köpeklerin yarıya yakını ilk bırakıldığı günlerde araç altında kalıp parçalanarak ölüyor.İnsanların araçlarında oluşan hasarlar veya hayatlarının tehlikeye atılmasını umursayan yok.Parçalanarak ölmeyen köpekler sakatlanıp sürünerek can veriyor.Aracın çarpmadığı köpekler ormanda yiyecek ve su bulamadığı için ölüyor.Yaşama şansı bulanlar yavruladıklarına yavrularına bakamadığı için yavruları ölüyor.Köpeklerin bırakıldığı günlerde otobandaki kan gölünü,sürünen hayvanları gören vicdanları insaniyet ile bağdaştırmaya imkan yok.
Bu arada belediyelerde tanıdığı olan site üyelerinden bu katliamları önlemek için yapabileceklerini yapmalarını rica ediyorum.Çünkü umurlarında olmuyor.Belki işgüzer bir yönetici sadece belediye ekibine hayvanların çaresine bakın diye emir veriyor ve cahil bir belediye çalışanı kendince böyle bir yöntem uyguluyor.Bence o katliamın ve insanların hayatını tehlikeye atanların en tepeden aşağı sorumluluğu var

cumartesi70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024