View Single Post
Eski 27-09-2008, 17:21   #3
kontes
Ağaçsever
 
kontes's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 71
Merhaba Sn. Todor günlerdir toparlamaya çalışıyorum aklımdakilerini bu konu ile ilgili. Belediyeden cevap gelirse şaşarım inanın.Kısırlaştırmak onların işine geliyor çünkü AB'den ödenek alıyorlar bunun için. Ne kadar operasyon o kadar para.İşin kötü kısmı bakıma muhtaç veya kaza geçirmiş hayvanlar.Ne yazık ki bu tür olayı çok yaşadım.Kısırlaştırma mı hemen gelirler ,kaza mı falanca yerdeyiz gelemeyiz cevabını çok duydum.Gerçekten de durum kötü.Yeterince örgütleşme yok hayvanseverler arasında.Eylem yapmak çözüm değil. Asıl insanları bilgilendirmek ve içlerindeki bilinçsiz hayvan korkusunu gidermek gerek.

Başımdan geçen bir olay anlatayım size. Yıllardır yaşadığımız mühitin hayvanlara bakıyoruz bir arkadaşımızla birlikte. Bir gün de memleketine gitmesi gerek ve biz eşimle o yok iken suyu ve yemeklerini vereceğiz.
Daha az tepki çekmek için çevredeki insanlardan bayğı geç saatte yapıyoruz bu işi. Tarlaya girip sularını bıraktım o sırada eşim yemeklerini dağıtmaya başladı. Nedenini bilemiyorum ama 20 köpek birden yemeğini bırakıp üstüme saldırdı.Eşim zar zor çekti onları benden , arabaya doğru iki adım daha attım ki tekrar saldırdılar.Çevreden bir iki kişi yetişti eşimle beraber çektiler.O kadar korktum ki arabaya oturduğumda sakinleşmek için su içmek istedim ama yapamadım gemedi boğazımdam .Sevgim azaldı mı? Asla !Fakat her köpeye (kendim yetiştirdiklerim hariç onlar da sokakta)temkinli davranıyorum.Biri bir şey desin sonuna kadar kavgamı yaparım.
Şimdi düşünün sevmeyen biri böyle bir şeye maruz kaldığını?Belediyeye şikayet yazıyor.Belediye saldırgan hayvanı barınağa almak yerine ,yetki alanı dışında bir yere götürüyor ve tekrar tekrar ediyor bu. Dernekler ne yapıyor ?Aldıkları ödenekleri kendine harciyor ....Yani anlayacaığınız kısır döngü gibi bir şey.Ama yılmamak lazım.Bizim memlekette bir laf var .Hodri meydanda bir kişi asker olamaz diye.Ben bunun tersine inanıyorum.

kontes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön