View Single Post
Eski 08-09-2008, 15:36   #3
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
GÖZLER TRAKYA - ISTRANCADA


TÜRKİYE’ nin en önemli ’orman’ hocalarından, Çorlu’nun yetiştirdiği Prof.Dr. Doğan Kantarcı, herkesin gözünü Trakya ve Istranca dağlarına diktiğini tepkisel bir dille anlatıyor: "Ben bir Trakyalı olarak bu suları vermeyeceğiz. Bizim binlerce dönüm buğdayımız, ayçiçeğimiz, kavun, karpuz, domates biberimiz var.

Bu sular alınırsa bunlar üretilmez, kurur. Türkiye’nin en verimli toprakları çölleşir. Sonra bilir misiniz, Trakya’nın yeraltı suları, içme suyu için en güzel sudur. Granitlerin arasından süzülerek gelen su, tatlı ve lezzetli oluyor. Yani 1. sınıf sudur Trakya suları... Biz bu suyu yeraltından çıktığı gibi içeriz... İstanbullular ise barajlarda toplanan suların arıtılmasıyla içebilir.

1980’lerde bir yanlış yapıldı; Çorlu ve Çerkezköy’e kurulan kimyasal yıkamaya dayalı tekstil fabrikalarıyla bu coğrafyayı mahvettik. Ergene Nehri bugün zehir akıtıyor. Bu nehirde en ufak bir bakteri bile yaşayamıyor, hayat yok. Türkiye-Bulgaristan arasında Rezve Deresi’nin suyu da İstanbul’a götürülemez. Bu sular Karadeniz’e dökülmezse, denizde yaşam nasıl sürdürülebilir olacak. Bakın balık türleri kaça inmiş."

Değerli bilim adamı Prof. Dr. Doğan Kantarcı,Yıllardan beri Türkiye’yi karış karış gezen ormanları,akarsuları yakından inceleyen,İstanbul Orman fakültesinde çok sayıda öğrencinin yetiştirilmesinde emeği geçen gerçek bir doğa dostu olarak tanınıyor.

‘Suyumuz’ ne oluyor

ETİLER MKM’de üç gün süren ’İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu’ vardı. Sempozyumun konuları, kendi içinde panellerle zenginleştirilmişti. .....
Bu sempozyumu DSİ ve İSKİ’den izleyenler olsaydı keşke... Ama AKP anlayışı ’sen-ben’ ayrımcılığına dayandığından, sempozyumdaki yeni ve taze bilgiler onları hiç ilgilendirmiyor galiba.

Bilim adamları, tümü çevre sorunlarına ilişkin kalıcı ve etkin çözüm projeleri hazırlanması için bilimle siyasetin birlikte çalışması gerektiğini vurguladılar.
Yani öğretim üyeleri ile siyasetçiler bir araya gelecek?

’Seçilmişler’in, ’atanmışlara’ karşı bir saygısı var mı?
Aslında hiç olmamalı... Siyasetçi, önce bilim adamından öğrenecek, sonra önerisini getirerek uygulamaya geçirtecek.

İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu’nun bildirileri, Rüstem Pehlivan, Abidin Tekcan ve Hasan Emre tarafından kitaplaştırılmış. İçinde önemli bilgi ve belgeler bulunuyor suya ilişkin...

İstanbul Ergene’yi, isteyen Dicle ve Fırat’ın yarın elimizden nasıl çıkacağını, İstanbul’da yaşanacak su sıkıntılarının neden kaynaklandığını öğrenebilir. İl Başkanı Gürsel Tekin, "Sempozyumun bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştik" diyerek sempozyumda konuşulanları da kitaplaştıracaklarını bildirdi.

http://www.tekirdagdernek.com/index.asp?FHaberKN=9
Yukarıdaki alıntı;
CHP İstanbul İl Başkanlığı, 26-28 Haziran 2008 tarihlerinde MKM-Mustafa Kemal Merkezi Akatlar/Beşiktaş adresinde İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu'ndan alınmış..

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön