View Single Post
Eski 05-09-2008, 15:02   #9
muhikan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Ankara-Mersin
Mesajlar: 132
Niğde'nin suyunda yüksek arsenik
Niğde (AA)- Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, daha önce arsenikli olduğu tespit edilen ve kapatılan içme suyu kuyularının dışında kentteki pek çok kuyuda Sağlık Bakanlığının kriter değerlerinin üzerinde arsenik olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Vali Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Niğde genelindeki içme suyu kuyularından alınan numunelerin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezine tahlil için gönderildiğini hatırlattı.Tahlil sonuçlarının önceki gün geldiğini belirten Öztürk, daha önce arsenik olduğu tespit edilen ve Niğde Belediyesince kapatılan içme suyu kuyularının dışında kentteki bazı içme suyu kuyularında Sağlık Bakanlığının kriter değerlerinin üzerinde arsenik olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:''Arsenik değeri yüksek su kuyularından çıkan suyun içilebilir veya içilmez olduğunu söyleyemem. Çünkü bu benim konum değil, bu bir sağlık konusudur. Ancak şunu söyleyebilirim ki içme suyu kuyularındaki arsenik miktarı Sağlık Bakanlığının koyduğu kriterlerden yüksek çıkmıştır. Bu durum, nasıl algılanması gerekiyorsa öyle algılanmalıdır. Bu konuyla ilgili olarak belediyeyle bir an önce yazılı görüşmelere başlayacağız.''

http://haber.mynet.com/detay/guncel/...ul2008/N171923

muhikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön