View Single Post
Eski 05-09-2008, 14:49   #8
muhikan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-01-2008
Şehir: Ankara-Mersin
Mesajlar: 132
Dün akşam Fox Tv-Objektif programında Melih Gökçek ile ismini bilmediğim İzmir Chp milletvekili programa katılmışlar. Bütün program boyunca bu insanlar siz şöyle yaptınız, sizin şuyunuz yüksek dediler durdular. Her zamanki gibi siyasi kaygılar olduğu için sıradan bir tartışma programıydı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı kanser araştırmalarından bir Prof. programa katıldı. Onun söylediklerini duyunca 1,5-2 saatimi boşa geçirmişim gibi geldi. Gerçi aynı şeyi programa katılanların da düşündüğü suratlarından belli oluyordu.

Prof. söylediğine göre şu sonucu çıkardım. Dünya Sağlık Örgütünün 1993 yılında literede 50 mikrogram sınırını, literede 10 mikrogram sınırına çekmesi hikayeymiş. Bu değerleri Dünya Sağlık Örgütü insan sağlığını çok önemsediği için bu şekilde yapmış. Arseniğin kanser üzerine etkisi kısa vadede yokmuş, 10 mikrogram değil 50 de olsa abartılmamalıymış, ancak sigara içenlerde akciğer kanserini arttırabilirmiş. Zararsız bişeymiş evde Arsenik olsa da tadına baksam dedim. Bu Prof. söylediklerine Tıp Derneği Başkanı da paralel şeyler söyleyerek destek verdi.

Bu arada sağlık bakanlığı 2005 yılında belediyeleri uyararak arseniği sınırlar içerisinde tutun demiş. İzmir belediyesi bu 3 yıl boyunca bişey yapmamış, Melih Gökçek çıkıp bunları ortaya atmasa kim bilir ne kadar daha İzmir'liler arsenikli su içeçeklerdi. Bu sorunun sadece İzmir'in sorunu olmadığı, Ege bölgesinin genelinde ve Niğde Aksaray gibi illerde de arsenik sorunun olduğu söylendi.

Kısacası kafam karıştı.
Madem zararsız Dünya Sağlık Örgütü neden 10 mikro gram olsun diyor,
Madem zararsız neden belediye faturaların üzerine içmeyin diyor,
Madem zararsız neden okullarda öğrencilere su dağıtıyorsunuz,
Madem zararsız neden insanlar kuyrukta bekleyiğ su dolduruyorlar,
Madem zararsız neden arıtıyorsunuz..

muhikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön