View Single Post
Eski 17-08-2008, 23:47   #30
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 Mesajı Göster
belki de akp hümetinin bilmeden de olsun yapacağı en güzel şeydir. benİZMİR BERGAMA'ya bağlı kozak yaylasında yaşıyorum.zamanında ATATÜRK bu bölgede bulunan ormanları köylülere tapu karşılığı dagıtmış. bu yöre inanların geçim kaynağı ise orman ürünleri ve hayvancılık. o kadar iyi korunuyor ki bu bölgedeki ormanlar belki de bir asırdır hiç yangın çıkmamış bu bölgede.
Alıntı:
İzmir'in Bergama İlçesi Kozak mevkiindeki orman alanında yangın çıktığı bildirildi. Kozak Beldesi'nin Yukarıbey Köyü'nde başlayan ve halen beş hektarlık alanda etkili olan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangın söndürme çalışmalarına Çanakkale ve Antalya'dan iki uçak, Marmaris'ten helikopter ve çevre ilçelerden 8 dozer, 18 arozöz, 120 işçi katılıyor.

09/08/2001
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=10539

Alıntı:
İzmir'in Bergama ilçesi Kozak Yaylası İncecikler mevkiinde önceki akşam henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına ilk müdahaleyi Bergama Orman İşletme Müdürlüğü, Kınık ve Dikili ilçelerinden gelen itifaiye ekipleri, askerler ve yaklaşık 500 köylü yaptı.
Havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangın kısa sürede büyüdü.

Sabah, İzmir ve Denizli Orman Bölge müdürlüklerine ait 2 helikopter, 21 arozöz, 2 dozer, 100 orman işçisi de söndürme çalışmalarına katıldı ve yangın dün saat 09.30 sıralarında kontrol altına alındı. 40 hektar kızılçam ormanını kül eden yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Öte yandan Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan yangın 2 hektarlık alanda etkili oldu. Muğla'nın İkizceler mevkiinde çıkan yangın da yayılmadan söndürüldü.

15 Mayıs 2007
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/15/guncel/gun10.html

Alıntı:
İzmir'in Bergama ilçesinde akşam saatlerinde çıkan ve 7-8 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı.

Kozak Marda dağlık bölgesinde başlayan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Bergama, Kınık, Soma ve Balıkesir yangın söndürme ekipleri, vatandaşlar müdahale ederken, 4 helikopter de havadan destek verdi.

Kontrol altına alınan yangının ilk tespitlere göre 7-8 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

02 Temmuz 2008
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_419177.aspx

Bergama Kozak yazarak Google'da arattığım orman yangınlarından...
Yöreyi bilmediğim için, sözünü ettiğiniz Kozak yaylası ile bunların bağlantısını da bilemiyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön