View Single Post
Eski 17-08-2008, 02:02   #16
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba,

Ben de hidayetçalışkan adlı arkadaş gibi düşünüorum.

Orman kanunları zaten adaletsiz bir de uygulamalardaki insafsızlıklar insanları çileden çıkartıyor. Köylünün ısınmak amacıyla ormanın kenarından geçerken aldığı birkaç kozalak bile o adaletsiz orman kanunlarıyla karşılaşmasına yetiyor.

Yabancı ülkelerde orman altı temizliği ve orman bakımı diye birşey var. Bu da yapılmadığından adeta ormanların yanması için zemin hazırlanıyor.

Arazimde kardan devrilen ağaçlar için orman şefliğine gittiğimde bana da aynı muameleyi yapmışlardı. Halbuki o şefliklerde daha iyi eğitim almış insanlar bulunsa eminim ormanlara daha faydalı olurlar.

Bir de aymazlık ve umursamazlık sorunu var. Ormancı (tabi hepsi değil) ormanda dolaşıp araştırmak yerine, büroda bilgisayar başında çay içmeyi tercih ediyor.

Bir örnek :Altınoluk, Şahinderesi yamaçlarında bir yıl önce vatandaşın zeytinliğine açmış olduğu yol için birkaç gün önce kahvede benim ifadem de alındı. Demekki haberleri bir yıl sonra oluyor. Bu da yeterli denetim ve gezi yapılamadığını gösteriyor.

Özetlersem, vatandaşı düşman değil dost bilmeli ve yapıcı davranılmalı. Ormanlarına bakıp geliştirebilen ülkelerin davranışlarından dersler çıkarılmalı. Hala körü körüne yürümeyen, hatta ormanlarımıza artık zarar veren sistemde ısrar edilmemeli


Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön