View Single Post
Eski 10-08-2008, 23:13   #12
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Geçen sene boyunca İstanbul Teknik Üniversitesinin ormanlık alanında bulunan, bir arabanın geçebileceği toprak yolu genişletmek ve derinleştirmek için asırlık onlarca çam ağacı kesildi. Kocaman "modern" bir yol yapıldı. Sanki arabalar azıcık yokuş çıkamayacakmış gibi, ya da oradan birçok araba yanyana geçecekmiş gibi.. Gayet ıssız bir yol hala..

Ve inanılmaz bir durum da şu oldu ki, yemyeşil bir alanı talan edip bir yol yaptılar ki içler acısı. Neden mi? Çünkü bu yapılan yola paralel olarak(arada hiçbir engel yok) zaten bir yol vardı, araları 50 metre ya var ya yok. Olmasa da olrdu.

Durmadan güzelim ormanını yok ediyor bu okul, yerine saçma sapan beton yapılar koyuyor. Yine kampüsün ıssız bir köşesindeki yol kenarına, iki yıldır ne olduğu belirsiz "modern, heykel gibi duvarlar" yaptı; birsürü yabani erik ve elma ağacını keserek. Oysa baharda o ağaçların sunduğu görüntü harikaydı.

Daha da birçok orman alanını talan ettiler kampüste ve bir hocanın ağzından kaçırdığı üzere bu projeler, üniversitenin kendi inşaat fakültesinin projeleriymiş ve bu projelerle para kazanılıyormuş.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön