View Single Post
Eski 29-07-2008, 17:56   #5
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
“Özelleştirmeleri neden yapıyoruz, para bulmak için yapmıyoruz sadece. Bu özelleştirmeler bir reform, yapısal reform. Yani tam rekabeti sağlayabilmek için, kalkınmayı sağlayabilmek için bütün iktisadi kuruluşlar özel sektöre devredilmelidir. Bunu yapmadıktan sonra zaten o ülkede kalkınma olması mümkün değil. Koskoca demir perde gerisi ülkelerini düşünün. Amerika’dan bile önce uzaya çıktı bu adamlar. Ama birdenbire çöktüler, dünya haritasından o komünist sistem silindi gitti. Ne yoktu bu adamlarda da böyle oldu? Rekabet yoktu orda. Rekabetin olmadığı yerde ne gelişme olur, ne kalite olur, ne kalkınma olur. Hiçbir şey olmaz.”
Rekabetin olduğu ülkeler, neden herşeylerini özelleştirmiyor? Fransanın Danone'yi, ABD'nin liman işletmesini, rafinerisini satmaması haberlerini hatırlıyorum.

Alıntı:
Çevre Bakanı Eroğlu’nun madenlerin özel sektöre açıldığını anımsatması üzerine Unakıtan, “Madenleri verin kardeşim işletilsin. Madenleri veriyorsun ama madeni çıkardığı gibi dışarı satıyor. Şunu bir işletip satın.
Kendisi durumu söylüyor zaten

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön