View Single Post
Eski 10-07-2008, 18:50   #15
Organik
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
****** zamanla insanlık adına daha yararlı işler yapılmaya başlanacaktır, kaş yapayım derken göz çıkarılmayacaktır; Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunmayacaktır. Şu anda insanoğlu bu alanda tam anlamıyla yetkin bir pozisyonda olsaydı eğer zararı faydası kadar olmazdı, hatta zararı uzun vadede daha fazla olacaktır.

Peki başka çare yok, bilimin ilerlemesi gerekiyor ve insanlığın aciz kaldığı durumlara bir çare bulunması gerekiyor diyorsak, o halde bunun gerçekliği insanının genetiğini kısıtlı bir bilgiyle değiştirip soylarını feda etmek değildir. Aynı şekilde doğada da öyle; bitkilerde, böceklerde, hayvanlarda.

Bu konuda şunu düşünebiliriz: Doğaya genetiği değiştirilip daha hızlı büyüyen herhangibir bitkiyi saldığınızı düşünelim. Bu zaten tohumlar vasıtasıyla, hayvanların dışkılarından, arıların yaydıkları polenlerden milyonlarca doğaya katıştırılmış durumda ve onlardan devam edecek daha fazla değiştirilmiş genetikle.. Ne olacak canım büyüsün hemen!? Hayır! Bunlar daha hızlı büyüdükleri için, bir anda diğer doğal olanların yaşam alanını kıstlayacak ve diğerleride başka bir taraftan ona arka çıkıp gerçeği, nitelikliyi, kaliteyi sayı çokluğu ve kaba kuvvetle yok edecektir. Araştırmalar gösteriyor ki hızlı büyüyen bitkiler kof oluyor, içindeki tüm yararlı maddeler yarılanıyor, birçoğu dahada aza iniyor. Aynı zamanda doğada daha güçsüz ve kalitesiz bir tohum nitelikli olan tarafından bastırılır. Mesela kaliteli bir tohumdan gelen ağaçla daha kalitesiz olanı aynı yerlerdeyse gerçekten üstün olan diğerinden daha fazla topraktan, havadan, sudan yararlanacaktır ve böylece daha fazla büyüyüp kendi soyunu yayacaktır. Ancak genleriyle oynanmış olanlar daha hızlı büyüdükleri için tabi ve nitelikli ürün geri planda kalmaktadır. Bu tıpkı aptal ama kas yapmış birinin bilgili, kültürlü birini yok etmesine benzer.

Sonuç olarak bilimin ilerlemesi lazımdır, ama bir an önce olmalıdır bu.. Çevrecilerde bilimin içinde büyük bir varlık göstermeliler.

Bütün bunların dışında bir de şunu savunuyorum: İnsanlar sadece asrımızda değil bundan önceleride genetik bozulmalara uğramıştır diyorum. Bunlar çeşitli nedenlerle olabilir; ilk akla gelenler, hastalık, akraba evliliği, herhangi bir nedenden oluşmuş genetik bir bozulma olabilir.. Aksi takdirde tüm insanlar güzeller güzeli olurdu. Böylesi daha renkli demeyin, bu renk değil bulanıklıktır, yağlıboyada buna kirlenme denir. Önemli olan bir insanın sizin için ayrı bir yeri olmasıdır. Ağaçlara bakın binlerce değişik ağaç var, çıkıp birine ne kadar çirkin diyen var mıdır? Her neyse bilim insanları doğal hayata birşeyi salarken bunu kar amaçlı değil, ancak büyük bir kurulun kararına onaylatarak yapabilmeliler.

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön