View Single Post
Eski 20-06-2008, 10:16   #3
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Yukardaki yazıyı birkaç yıl önce ilk okuduğumda, önceleri evde böylesine basit maddelerle temizliğin gerçekleşeceğine ikna olmamıştım. Sonra bir gün cesaretimi! toplayıp (çünkü beyaz, bembeyaz, en beyaz safsatasına öyle kaptırmışız ki kendimizi), fırının içini ve küveti bu yöntemle temizlemeye karar verdim. Evdeki kireç sökücü, yağ sökücü, krem temizleyici vs.'yi kapının önüne koyup, soda, karbonat, sirke gibi iddiasız maddelerle işe koyuldum. Aldığım sonuç gayet olumlu olmuştu.
....

Özellikle son zamanlarda yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız herşeyin; bizlere ve geleceğimiz olan nesillere ne gibi zararlar vereceğini bir kez daha düşünüp, yaşam biçimimizi de hem kendimizi hem de doğayı savunacak şekilde ayarlamak gerekiyor galiba.
Siz benden daha cesaretlisiniz.

Çamaşırlarda sabun tozuna yeni geçtim. Her toplayışımda "annemin çamaşırları" gibi diye düşünüyorum. Hava kirliliğinin olmadığı, sokakların, hatta caddelerin egsoz kokmadığı günlerde annemin balkondan çamaşırları toplayıp içeri götürmem için bana verdiği çamaşırların kokusunu hatırlatıyor.

Arap sabununu ahşaplarda, zeminde ve halı temizliğinde kullanıyorum. Çok memnunum.

Bulaşıkta ağırlıklı olarak sabun kullanıyorum. Arada bir kaçamak yaptığım kızartma ve margarinli poğaça yapımında kullandığım araçları detarjanla yıkıyorum.
Banyo, fırın, ocak temizliğinde halen bildik temizlik malzemelerini kullanıyorum. Sizin yaptığınız gibi hepsini kapının önüne koymak en iyisi. Yoksa kolaya kaçmaya devam edeceğim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön