View Single Post
Eski 20-06-2008, 09:22   #2
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
"Geliştik, modern olduk, satılanlar her şey ambalajlı, öyle zenginiz ki kullan at..." derken telafisi zor bir şekilde dünyamızı kirletiyoruz.

Eskiden pazara filelerle gidilirdi, sebzeler için pazarcıda naylon poşet olmazdı. Ambalajlar basitti, şimdi üç kuruşluk bir çocuk oyuncağı bile kaç türlü ambalajın içinde. En çok da Marketlerde kullanılan poşetlere acıyorum, çöplükler poşet dolu.

Temizlik malzemeleri kullanımında öğrendikçe daha doğala gitmeye çalışıyorum. Çoğu ürün özünde aynı, üstelik çoğunun da özü çevreye zararlı; duvar için, fayans için, metal için, ahşap için derken ürün çeşitliliği arttırılıyor ve pazardan pay kapılıyor. Eminim ki bazılarında sadece renk, parfüm farkı vardır. Mümkün olduğunca bu çeşitleri azaltmaya çalışıyorum, hem çevreye, hem keseme zarar, ayrıca ev çeşit çeşit kimyasal maddeyle, plastik kutuyla doluyor.

Son zamanlarda mutfakta sirke kullanımını arttırdım, hijyen sağlaması, metalleri güzel temizlemesi ve parlatması, ucuz ve zararsız olması güzel, ayrıca bazılarının tahmin ettiği gibi kötü koku da bırakmıyor.

Cam silmek için özel temizlik maddesine de gerek yok. Önceki mesajlarda da belirtildiği gibi, bulaşık sabunu, sirke hatta az miktarda alkol de katabilirsiniz.

En son çocukluğumda kullandığım arap sabunu artık benim evime de giriyor (bu arada çiçeklerde de kullanıyorum).

Yumuşatıcı kullanımını minimuma indirdim, sadece çok sert havlularda istesem de az miktarda kullanıyorum. Renkli çamaşır için leke çıkarıcı tozları uzun zamanır hiç almıyorum.

Çeşitleri azalttım ama yine de kullanımından rahatsız olduğum ürünler var tabii ki, onları da buradaki mesajlardan öğrenerek, doğal yoldan halletmeyi düşünüyorum.

Sonuç olarak kendimizi bir pazarlama dünyasının içindeki tüketiciler (dünyayı ve parayı tüketme konusunda) olarak görüyorum, uyanmak ve uyandırmak lazım, dünya elden gidiyor diyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön