Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar
Wallnut, daha önce belirttiğiniz gibi fidelerim tohuma kalkacağından seyreltmedim. Şu an oldukça sık, 15 cm boyunda maydanoz gibi duruyorlar. Bugün maydanoz gibi kesip salataya koydum, gayet iyiydi.
|
Merhabalar.
Genede seyreltin derim ben.Kuvvetli fidanlar daha çok ve sağlıklı tohum verrir.Yeriniz müsaitse 1 ayda size yetecek kadar sap verirler.ABD de asya marketlerde Chenese garlic diye satılıyor karevizlerin sık dikilmişleri.Kamlumbaga ve balık yemeklerinde kullanıyorlar.Tanıdığım Çinli lerde pek anlatmadılar özel yemeklerini.Tavuk ve et yemekleri ve makarnada acı ,tatlı soslarında ve trayaki soslarında sebze karışımlarında sap kervizleri vardı.
Annemin enginar yapraklarından yaptığı kıymalı yemeği orada bir mühendis arkadaşa anlatmıştım.O da sap krevize uyğulamıştı.Kıymalısıda güzel değişik tatdaydı.Ben balık çorbalarında,karıdes tavalarda kullanıyorum.Saygılar.