agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen erhan62
  • 1 Gönderen evrim
  • 1 Gönderen darkwood
  • 1 Gönderen tijeen
  • 1 Gönderen Gülgün
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen Ali H. ALI
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen Sergüzen
  • 2 Gönderen YeşilSeven
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen kelebek çalısı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2007, 10:46   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Kereviz Sapı

Kereviz sahsen benim severek yedigim bir sebze degil idi, taa ki sap icin üretilmis kerevizlerin (bogaz doldurmasi ile) karisik salataya katilmasi veya kurutularak cesitli yemeklere özellikle agir kokulu et ve ciger yemeklerine katildiginda kokuyu aldigini görene kadar, belki de yaslandik diye daha bir sebze tüketimine yöneldik bilmiyorum ama, bizler sadece tursu yapiminda kullanirdik bu karaciğer dostu sebzeyi.
erhan

çiğdem42 beğendi.
erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2007, 11:16   #2
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
kereviz sapının salatası da çok güzel oluyor. kerevizlerin saplarını ve yapraklarını temizleyip kaynar suyun içine atıyoruz. önce sapları bir süre sonrada yaprakları. saplar yumuşayınca süzüyoruz. isterseniz hafif olsun kokusu az olsun derseniz biraz soğuk suyun altında yıkayabilirsiniz. soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız salata sosunu döküp karıştırıyoruz.ve afiyet olsun .biz ailecek çok severiz ve sürekli yaparız.
not : ben salata sosu olarak : sarmısak ,limon suyu,biraz kuru kekik,mutlaka zeytinyağı ve kırmızı pul biber .hepsini beraber iyice dövüp (kırmızı biberde dahil) kullanıyorum.

çiğdem42 beğendi.
evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2007, 14:22   #3
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Normal kereviz bitkisinin saplarının aroması çok yoğun oluyor. Hatta kereviz o kadar çok kokmazken tek bir yaprak bile tüm evi kokutabiliyor. Sap kereviz dediğiniz türü hiç almadım şimdiye kadar. Çok yoğun mu kokusu? Yoksa bildiğimiz kereviz yemeği gibi mi oluyor?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2007, 15:02   #4
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Sn limon benim bildiğim kadarı ile sap kerevizin yemeği olmuyor. Bizde pek yaygın değil zaten. Bildiğimiz kök kerevizin sapları sap kerevize göre çok daha yoğun ve acımsı sanki. Sap kereviz daha etli ve sulu bence oldukça lezzetli ama pişmişini hiç yemedim ben

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2007, 14:47   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 3
Sap kerevizi ilk defa KKTC de görmüştüm. Kök kereviz bulamamıştım. Orada sap kereviz kullanıldığını yaşayanlardan öğrendim. Bu sap kereviz, kerevizin bir cinsi mi, yoksa ıklim koşulları ve toprak yapısından mı kök kereviz olmuyor, yaprak olarak kalıyor bilemiyorum. Hollanda ve Almanya daki marketlerde de ise bizdeki ortalama boyutlardaki kök kerevizi 2 kat büyük boyutta gördüm.
Bazı kışlar bahçede 20 - 30 kadar kereviz yetiştiririm. Pazardan aldığım demette 10 tane fide varsa genelde 3-4 tanesi fındıktan biraz iri boyutta yumrulu olur, gerisi kalanlarının kökünde neredeyse yumru yoktur veya çok küçüktür. Bitkiler gelişmelerini tamamladığında 3-4 tanesi normal boyutta, diğerleri limon ebatından küçük veya köksüz sap kereviz olur. Uzun yıllardır muhtelif yerlerden aldığım veya izlediğim demetler hep aynı yapıdadır. Belkide ticari zihniyetle demetler böyle hazırlanıyordur. Bu durum canımı sıktığı için de son yıllarda kereviz yetiştirmedim.
Biz, kerevizin dış yapraklarını ayırdıktan sonra ortada kalan ve daha körpe olan yarıya yakınını kök ile birlikte pişiririz. ( etli-sıcak yemek veya zeytinyağlı) Fakat halkımız genellikle yapraklarını kullanmıyor. Marketlerde izlediğim kadarıyla alış veriş yapanlar nerede ise yaprakların tamamını tezgahta koparttıktan sonra tartıya gidiyor. (tabii her hipermarkette yapılamıyor, bazılarında mümkün)
Bende kerevizi sevmez ve yemekten kaçınırdım, bahçede ilk yetiştirdiğim kerevizin yemeğini yiyene kadar. Özellikle pazarlarda satılan kerevizin dış kabukları ince bir şekilde pazarcılar tarafından soyuluyor. Sanırım bitki kendini korumaya alıyor ve aroması çok keskin ve acımsı bir tadı oluyor. Kereviz sevmeyenlere, yeni sökülmüş, yumru üzerindeki ince kökleri bile temizlenmemiş kereviz tedarik ederek (evde temizlenecek şekilde) fazla bekletmeden pişirmelerini öneririm. Pazardan alınmış, her tarafı traşlanmış kereviz ile tad, aroma farkını o zaman kıyaslayın.

çiğdem42 beğendi.

Düzenleyen darkwood : 22-11-2007 saat 02:28
darkwood Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 12:00   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 118
Kerevizi çok severim,yemeğini salatasını severek hazırlarım.
Salata tarifi: Kerevizin yumrusunu patates gibi soyup rendeleyip,bir limonu sıkıp üzerine döküyoruz.3 yemek kaşığı mayonez,bir miktar yoğurt ile karıştırıyoruz. Bir yandan da domates,salatalık,biber,tazesoğan ,kerevizin taze yapraklarını doğrayıp ,tuzunuda ekleyip karıştırıyoruz(gerekli olursa yoğurt ve mayonez fazlaca konulur)servisten önce az biraz zeytin yağı gezdirilir. Afiyet olsunn

tijeen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2008, 12:30   #7
Ağaç Dostu
 
evrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 236
Ben pazardan kerevizin hangisini bulursam onu alırım. Antalya da sap kerevizde çok bulunmakla beraber kök kerevizlerinde yaprakları bol oluyor. İtiraf edeyim köklerini yemeyi sevmiyoruz .Sadece sapları için alıyoruz kerevizi. Bence aroma açısından sap kerevizin ve kök kerevizin yaprakları arasında bir fark yok. Şimdiye kadar hep yapraklarının salatasını yapardım. Ama ilk fırsatta tijeen arkadaşımızın yazdığı tarifi de deniycem

evrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 11:36   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
Bende sn tijeen gibi kerevizin salatasını yapıyorum ama domates ve benzerlerinin yerine, sadece iri dövülmüş ceviz ilave ediyorum.Yoğurdu da sarımsaklı ve mayonezli hazırlıyorum.
Söylemezseniz kimse kereviz olduğunu anlamıyor.Kereviz sevmeyenler denesin.Bir daha vazgeçemeyecekler.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 18:19   #9
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sap kereviz tohumunu uzun süredir arıyordum, bu sene buldum ve henüz çimlendiler.
Önceleri normal kereviz saplarını kullanıyordum ama markette satılana kadar sap kalmıyordu.

Bir-iki sapı çiğ olarak, küçük küçük kesilmiş halde (1'er cm boyunda) diğer malzemelerle hazırladığınız salataya katabilirsiniz. Özellikle marulla beraber çok güzel oluyor.
Ayrıca çorbalarda da güzel oluyor. Yaprağından çok sapının kullanılması tercih ediliyor.
Yerken kokusu hiç rahatsız etmiyor, aksine çok hoş ve çiğ olarak kullanırken çiğnemesi de güzel.

çiğdem42 beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 21:31   #10
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Bu başlığı yeni gördüğüm. Kıbrıs'ta kireviz, yaklaşık 50-70 cm boyda satılır. Biz kirevizi mutfaklarımızda çok kullanırız. Salatalarda; domates, salatalık, marul yanında ince ince kıyılarak limon ve zeytin yağı ile, sebze çorbasında, kullanıldığı gibi turşusu da kurulmakta.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2008, 20:34   #11
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Yeşil kerevize dair;kereviz yaprakları,kuşbaşı tavuk ve küp doğranmış patatesle mükemmel aromalı bir yemek haricinde bilgim yoktu salatasınıda öğrendim.Bu siteye bayılıyorum.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2008, 22:38   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Merhabalar.
Bende ABD ye gidince Sap kerevizi öğrendim.Amarikalı arkadaşın annesinin resteorant'ında onların isteği üzerine işimden kalan boş saatlerde ve Cts.Pazar günleri mutfak şefliği ve menejerliği yaptım,sonra da iki sene iyi ücret verince de devamlı olarak çalıştım.(Tr de 5 sene resteorant işlettim)1999 depreminde buraya üç aylığına geldim ve işi bıraktım.Sonra kendi mesleğimde çalışmaya devam etttim.
Sap kerevizi çiğ olarak yiyorlar.Özel soslarıyla.Birde peynirle yapılan meze türü garnitürleri var.Uygun bir zamanda anlatırım.
Oradan tohum getirmiştim.İki senedir burada üretiyorum.Bu sene cok ektim tohum almak icin.İsteyen arkadaşlarasezon sonun da verebilirim.
Bizdeki kök kerevizin fidelerini ekmeden kök saplarını kısaltmazsanız kök yapmaz.Bir de zamanında ekilmezse vede gece ve gündüz sıcaklık farkı 10 dereceyi gecen yerlerde fideler kök yapmadan tohuma kalkıyor genellikle.Saygılar.

çiğdem42 beğendi.

Düzenleyen Wallnut : 14-05-2008 saat 00:06
Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2008, 09:26   #13
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Daha önce kullanıyordum ama ilk defa bu sene tohumdan yetiştirmeye çalışacağım. Çimlenenleri şaşırtmak gerekiyor mu? Vilmorin marka aldığım tohumlarda "Toprağa serpin, fazlalık yapanları kopartın, temmuz ayından itibaren çiçeklenecektir." yazıyor. Şaşırtma yapabilecek yerim yok, oldukları yerde bırakmak istiyorum. Bu durumda fideler biraz büyüyünce tepelerini kesmenin yararı olur mu?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2008, 12:11   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Bu başlığı yeni gördüğüm. Kıbrıs'ta kireviz, yaklaşık 50-70 cm boyda satılır. Biz kirevizi mutfaklarımızda çok kullanırız. Salatalarda; domates, salatalık, marul yanında ince ince kıyılarak limon ve zeytin yağı ile, sebze çorbasında, kullanıldığı gibi turşusu da kurulmakta.
Buket hanimin yazdiklarina bir iki sey de ben ekliyeyim.
Etli yemegi yapilir(taze fasulye gibi pisirilerek)

Kurufasulye icirisine eklenip kuru fasulye ile birlikte pisirilir.

Uzerine limon ve tuz konur, icki sofrasinda guzel meze olur.

Kibrislilarin, Turkiyede bilinen kok kerevizi ogrenmeleri, sanirim cok eski degildir ama sap kerevizi hep biliyorlardi.

Kok kereviz (Celeriac) Apium graveolens rapaccum

Sap kereviz (celery) Apium graveolens

Zekoş beğendi.

Düzenleyen Ali H. ALI : 12-05-2008 saat 14:25
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 01:14   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Daha önce kullanıyordum ama ilk defa bu sene tohumdan yetiştirmeye çalışacağım. Çimlenenleri şaşırtmak gerekiyor mu? Vilmorin marka aldığım tohumlarda "Toprağa serpin, fazlalık yapanları kopartın, temmuz ayından itibaren çiçeklenecektir." yazıyor. Şaşırtma yapabilecek yerim yok, oldukları yerde bırakmak istiyorum. Bu durumda fideler biraz büyüyünce tepelerini kesmenin yararı olur mu?
Merhabalar.Çimlenenleri seyreltmeniz gerekir en azından.Kök araları en az 15 cm olmalıdır.Büyüyen gövdeleri ışık gecirmez bir malzemeyle sararsanız beyaz renkli enfes tatta sap kereviz elde edersiniz.Fakat muhtemelen şimdi ektiğiniz fidelerrin hepsi tohuma kalkacaklardır.Tepelerini kopartırsanız dal aralarından daha cok surgün vereceklerdir.Bırakın büyüsünler taze tohumlardan yeni sene için ekin.Saygılar.

çiğdem42 beğendi.
Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2008, 11:24   #16
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Teşekkürler Wallnut.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 20:14   #17
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Wallnut, daha önce belirttiğiniz gibi fidelerim tohuma kalkacağından seyreltmedim. Şu an oldukça sık, 15 cm boyunda maydanoz gibi duruyorlar. Bugün maydanoz gibi kesip salataya koydum, gayet iyiydi.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 22:24   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Sap kerevizin çorbasını yapmadınız mı? Çorbası da enfes oluyor.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 23:00   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar Mesajı Göster
Wallnut, daha önce belirttiğiniz gibi fidelerim tohuma kalkacağından seyreltmedim. Şu an oldukça sık, 15 cm boyunda maydanoz gibi duruyorlar. Bugün maydanoz gibi kesip salataya koydum, gayet iyiydi.
Merhabalar.
Genede seyreltin derim ben.Kuvvetli fidanlar daha çok ve sağlıklı tohum verrir.Yeriniz müsaitse 1 ayda size yetecek kadar sap verirler.ABD de asya marketlerde Chenese garlic diye satılıyor karevizlerin sık dikilmişleri.Kamlumbaga ve balık yemeklerinde kullanıyorlar.Tanıdığım Çinli lerde pek anlatmadılar özel yemeklerini.Tavuk ve et yemekleri ve makarnada acı ,tatlı soslarında ve trayaki soslarında sebze karışımlarında sap kervizleri vardı.
Annemin enginar yapraklarından yaptığı kıymalı yemeği orada bir mühendis arkadaşa anlatmıştım.O da sap krevize uyğulamıştı.Kıymalısıda güzel değişik tatdaydı.Ben balık çorbalarında,karıdes tavalarda kullanıyorum.Saygılar.

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2009, 19:57   #20
/
 
Giriş Tarihi: 24-09-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Merhaba,
Bende sap kerevizi ingilterede görmüştüm. İngilterede oldukça yaygın ve kök olarak pek satılmıyor. Ben sebze yemeği yaparken kullanıyordum. Türkiyede malesef pek tanınmıyor ve bulmak pek mümkün değil. Mümkünse bende tohumlara talibim. İstanbulda yetiştirebilirmiyim, dikim zamanı ve şartları konusunda bilgilendirebilirseniz çok sevinrim.
Şimdiden teşekkürler.

ayport Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2009, 21:30   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Bunlardan salata da olur, çorba da olur, severseniz zeytinyağlı yemek de olur. Bahçemdeki kerevizlerden bir parça.

Eklenen Resimler
 
çiğdem42 beğendi.
Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2009, 09:43   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 540
Ege ve Akdenizde çok meşhurdur, pazardan bilhassa yeşil sap kerevizler ince pırasalarla birlikte çok satılır. Ege'nin en güzel yöresel yemeklerinden diyebilirim. Etli olarak yapıldığında bazı köy düğünlerinde kış mevsiminin vazgeçilmez düğün yemeklerindendir.

Kısaca bir tarif verecek olursam; yaprakları ayıklanan kereviz sapları iyice yıkanır, kum ve çamur tamamen temizlenmelidir. 2-3 cm uzunluğunda doğranır. Aynı şekilde pırasalarda ayıklanıp 2-3 cm uzunluğunda doğranır. Tencerede zeytinyağı ile kereviz dalları sarartılır, sonra toz kırımızı biber, yerine göre salça ya da domates ve haşlanmış nohut ilave edilir. Bir iki karıştırma sonrası pırasalar ilave edilip tuzu, suyu eklenir. Hele küçük kuşbaşı şeklinde dana eti ön pişirmesi yapılmış olarak nohutlarla ilave edilirse daha muhteşem olur. Yemeğin pişme süresi 40-50 dk civarıdır. Pişmesi sapların kıtırlığı gitmiş mi diye anlaşılabilir. Püf noktası ise yemek pişip altı kapatıldıktan sonra yarım ya da tam limonun suyu ilave edilir ki lezzeti tamamlanmış olsun. Düdüklü tencerede ise pişme süresi 20-25 dk.dır.

Zekoş ve çiğdem42 beğendi.
YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 23:31   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Kereviz sap ve yaprakları aynen bir tansiyon hapı işlevi gördüğü gibi, vücutda birikmiş safra suyunu atmakta birebirdir. Hafif haşlanıp limon sirke zeytin yağı ve sarımsak ilavesi ile tüketildiği gibi pişirilip altı kapatılan balık çorbasının içerisine 8-12 cm lik boylarla doğranmış ilave edilir. 10 dk sonra servise sunulan çorbanın tadına doyulmaz. Kereviz tohumun dan 2 çay kaşığı alınır, üzererine 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edilir. Önce suyu içilir ardından yenebildiği kadar tohumu yenir. 30 dk içerisinde yüksek tansiyonu indirdiği gibi içtiğinizin miktar sıvının en az 3-4 katını da safra olarak idrar ile atarsınız. Bu tohum kaynatıp içme kürü her akşam yemekten sonra 11 gün ard arda yapılırsa cilt ve saç parlaması, ayrıca da terleme sırasında kötü koku yayılmasını engeller.

Zekoş beğendi.
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 19:44   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Kereviz sapını ve yapraklarını ince ince doğradiktan sonra ister sade ister havuç, marul, pancar, zencefil, lahana, maydanoz, dereotu ilavesi ile çeşitlendirerek, bol limon suyu ve sızma zeytinyağı ile sıklıkla tüketiyorum.

Haşlamaya kesinlikle gerek yok. Çiğ olarak sulu ve lezzetli. Çiğ sebze yeme ve hazmetme ile ilgili sorununuz yoksa haşlayarak besin değerini azaltmayın derim.

Zekoş beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 20:37   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Merhaba

Kereviz saplarini birer cm uzunlikta kesip yikiyoruz. Kusbasi tavuk etini soganla biraz kavurup, salca ekleyip, kereviz saplarini katiyoruz. Bukadar kolay, ispanak gibi pisiriliyor. Hafif eksi tatdi var.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024