Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar
Bu başlığı yeni gördüğüm. Kıbrıs'ta kireviz, yaklaşık 50-70 cm boyda satılır. Biz kirevizi mutfaklarımızda çok kullanırız. Salatalarda; domates, salatalık, marul yanında ince ince kıyılarak limon ve zeytin yağı ile, sebze çorbasında, kullanıldığı gibi turşusu da kurulmakta.
|
Buket hanimin yazdiklarina bir iki sey de ben ekliyeyim.
Etli yemegi yapilir(taze fasulye gibi pisirilerek)
Kurufasulye icirisine eklenip kuru fasulye ile birlikte pisirilir.
Uzerine limon ve tuz konur, icki sofrasinda guzel meze olur.
Kibrislilarin, Turkiyede bilinen kok kerevizi ogrenmeleri, sanirim cok eski degildir ama sap kerevizi hep biliyorlardi.
Kok kereviz (Celeriac) Apium graveolens rapaccum
Sap kereviz (celery) Apium graveolens