Malatya yöresine ayit çok lezzetli bir yemektir.Yöresel bir adı varmıdır bilmiyorum.Bu tarif için aslında iki hafta kadar geç kaldım ama yinede kiraz dallarının uç taze yapraklarından yapmak mümkün.Fındık ayva ve dut yaprağıda karışık kullanılabilir.Ama en lezzetlisi bana göre kiraz
1.Kiraz yaprakları sıcak suda 15-20 dk.bekletilir
2.Bizim yörede dövme diye adlandırılan çok küçük bulgur ve un karışımından oluşan malzemeyle hamur yapılır
3.Hamurdan küçük parçalar alınarak yaprakların içine konur ve sarılır.Açılmaması için sarmaları avucunuzda biriktirip hafifçe sıkarsanız ve desteler halinde tencereye yerleştirirseniz pişme esnasındada dağılmaz
4.Üzerine sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.(tencere içine tabak yerleştirirseniz dağılmasınıda engellemiş olursunuz
5.Yayla çorbası yapar gibi bir miktar un ve yoğurt çırpılarak,kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca sarmalar içine konur altı kapatılır(bu kısmında fotoğraf çekmeyi unutmuşum)
6.Soğanlar ince ince kıyılır tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur
7.Tabağa aldığınız sarmaların üzerine kavrulmuş soğanlar dökülerek ılık servis yapılır.
Afiyet olsun