22-01-2008, 20:51 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Sarma (Çeşitli yapraklardan)
Bahçemden topladığım pazılarımı güzelce yıkadıktan sonra 1 dakikalığına kaynar suya daldırıp çıkardım,süzgeçe koydum. pirinç,kurusoğan,bolca dereotu,biraz salça,biraz nar ekşisi,bir tutam karabiber,1 domates rendesini harmanlayıp yapraklarla sardım. |
23-01-2008, 11:03 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
|
Isırgan otundanda süper bir yemek oluyor. Annem yapıyor ve harika oluyor. |
20-03-2008, 13:38 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Bizim yöremizde,kiraz,dut,ayva,fındık yapraklarından sarılarak yapılan yoğurtlu bir yemek var.Bilenler varsa aranızda bir yiyen birdaha vaz geçemiyor bu lezzetten.özellikle kiraz yaprağını yerken ağızda kokulu hoş bir tat oluyor.Yaprakların çıkmasını bekliyorum fotoğraflı tarif vereceğim hatta isteyene kargo yapacağım.Çok ciddiyim.Herkes bu muhteşem lezzeti tatmalı |
20-03-2008, 16:28 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Fasulye yaprağı sarmasını çok beğenmiştim. Bu saydıklarınız da ilginç. Beklemedeyiz |
20-03-2008, 21:01 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Görüntü güzel. Bu sarmayı yağsız mı yaptınız? |
07-05-2008, 17:36 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Yoğurtlu kiraz yaprağı sarması
Malatya yöresine ayit çok lezzetli bir yemektir.Yöresel bir adı varmıdır bilmiyorum.Bu tarif için aslında iki hafta kadar geç kaldım ama yinede kiraz dallarının uç taze yapraklarından yapmak mümkün.Fındık ayva ve dut yaprağıda karışık kullanılabilir.Ama en lezzetlisi bana göre kiraz 1.Kiraz yaprakları sıcak suda 15-20 dk.bekletilir 2.Bizim yörede dövme diye adlandırılan çok küçük bulgur ve un karışımından oluşan malzemeyle hamur yapılır 3.Hamurdan küçük parçalar alınarak yaprakların içine konur ve sarılır.Açılmaması için sarmaları avucunuzda biriktirip hafifçe sıkarsanız ve desteler halinde tencereye yerleştirirseniz pişme esnasındada dağılmaz 4.Üzerine sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.(tencere içine tabak yerleştirirseniz dağılmasınıda engellemiş olursunuz 5.Yayla çorbası yapar gibi bir miktar un ve yoğurt çırpılarak,kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca sarmalar içine konur altı kapatılır(bu kısmında fotoğraf çekmeyi unutmuşum) 6.Soğanlar ince ince kıyılır tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur 7.Tabağa aldığınız sarmaların üzerine kavrulmuş soğanlar dökülerek ılık servis yapılır. Afiyet olsun |
26-08-2011, 13:12 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
|
Çok güzel bir görüntü 5. maddeyi tam anlayamadım. Ben yayla çorbası hiç yapmadım da.Unu yoğurtla ne yaptınız. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|