agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Tubay

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2008, 20:51   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sarma (Çeşitli yapraklardan)

Bahçemden topladığım pazılarımı güzelce yıkadıktan sonra 1 dakikalığına kaynar suya daldırıp çıkardım,süzgeçe koydum.


pirinç,kurusoğan,bolca dereotu,biraz salça,biraz nar ekşisi,bir tutam karabiber,1 domates rendesini harmanlayıp yapraklarla sardım.

Eklenen Resimler
   
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2008, 11:03   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Isırgan otundanda süper bir yemek oluyor. Annem yapıyor ve harika oluyor.

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 13:38   #3
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Bizim yöremizde,kiraz,dut,ayva,fındık yapraklarından sarılarak yapılan yoğurtlu bir yemek var.Bilenler varsa aranızda bir yiyen birdaha vaz geçemiyor bu lezzetten.özellikle kiraz yaprağını yerken ağızda kokulu hoş bir tat oluyor.Yaprakların çıkmasını bekliyorum fotoğraflı tarif vereceğim hatta isteyene kargo yapacağım.Çok ciddiyim.Herkes bu muhteşem lezzeti tatmalı

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 14:11   #4
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,588
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
Yaprakların çıkmasını bekliyorum fotoğraflı tarif vereceğim
Sabırsızlıkla bekliyorum.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 16:28   #5
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
,kiraz,dut,ayva,fındık yapraklarından sarılarak yapılan yoğurtlu bir yemek var.
Fasulye yaprağı sarmasını çok beğenmiştim. Bu saydıklarınız da ilginç. Beklemedeyiz

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 21:01   #6
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,115
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Bahçemden topladığım pazılarımı güzelce yıkadıktan sonra, 1 dakikalığına kaynar suya daldırıp çıkardım, süzgeçe koydum.

Pirinç, kurusoğan, bolca dereotu, biraz salça, biraz nar ekşisi, bir tutam karabiber, 1 domates rendesini harmanlayıp yapraklarla sardım.
Görüntü güzel. Bu sarmayı yağsız mı yaptınız?

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 22:01   #7
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Sızma zeytinyağıyla, tarifin başlığında belirttim diye hatırlıyorum ama...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 22:18   #8
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
İlginç bir tarif Sayın Hassoman sizi tebrik ediyorum, bu zamanda böyle yemeklerle uğraşan kalmış mı dedirtiyorsunuz.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 00:50   #9
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,115
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Sızma zeytinyağıyla, tarifin başlığında belirttim diye hatırlıyorum ama...
Siz belirtmişsiniz. Ama ben, başlığa bakmamışım.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2008, 17:36   #10
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Yoğurtlu kiraz yaprağı sarması

Malatya yöresine ayit çok lezzetli bir yemektir.Yöresel bir adı varmıdır bilmiyorum.Bu tarif için aslında iki hafta kadar geç kaldım ama yinede kiraz dallarının uç taze yapraklarından yapmak mümkün.Fındık ayva ve dut yaprağıda karışık kullanılabilir.Ama en lezzetlisi bana göre kiraz
1.Kiraz yaprakları sıcak suda 15-20 dk.bekletilir
2.Bizim yörede dövme diye adlandırılan çok küçük bulgur ve un karışımından oluşan malzemeyle hamur yapılır

Name:  sarma 2.jpg
Views: 10179
Size:  34.1 KB

Name:  sarma 3.jpg
Views: 10144
Size:  15.6 KB

3.Hamurdan küçük parçalar alınarak yaprakların içine konur ve sarılır.Açılmaması için sarmaları avucunuzda biriktirip hafifçe sıkarsanız ve desteler halinde tencereye yerleştirirseniz pişme esnasındada dağılmaz

Name:  sarma 4.jpg
Views: 12790
Size:  21.7 KB

4.Üzerine sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.(tencere içine tabak yerleştirirseniz dağılmasınıda engellemiş olursunuz

Name:  sarma 4...jpg
Views: 10471
Size:  40.1 KB

5.Yayla çorbası yapar gibi bir miktar un ve yoğurt çırpılarak,kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca sarmalar içine konur altı kapatılır(bu kısmında fotoğraf çekmeyi unutmuşum)
6.Soğanlar ince ince kıyılır tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavrulur
7.Tabağa aldığınız sarmaların üzerine kavrulmuş soğanlar dökülerek ılık servis yapılır.

Name:  sarma 5.jpg
Views: 9645
Size:  28.8 KB

Afiyet olsun

MOKAY beğendi.
Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2008, 15:59   #11
Ağaçsever
 
seyma30's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: almanya
Mesajlar: 81
Galeri: 1
Ellerine saglik arkadasim.Bir kere denesek birsey kaybetmeyiz bence.Istah acici görünüyor.

seyma30 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 17:50   #12
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Teşekkür ederim.Bence mutlaka denemelisiniz

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2010, 11:12   #13
Ağaç Dostu
 
Dudi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,763
Galeri: 54
Sevgili tubay kiraz yaprağını nerden bulacağım şimdi? Canım istedi işte

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 13:12   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Çok güzel bir görüntü 5. maddeyi tam anlayamadım. Ben yayla çorbası hiç yapmadım da.Unu yoğurtla ne yaptınız.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024